Hoppa till huvudinnehållet

Visa, rock, blues och schlager: Två dagars musiktrivsel vid Rackstadsmuseet

Publicerad:
Lasse Lindbom Trio framförde bland andra, Ännu doftar kärlek och Tänd ett ljus.
Lasse Lindbom Trio framförde bland andra, Ännu doftar kärlek och Tänd ett ljus. Foto: Kristina Green

Två dagar och ett antal musikartister gav publiken en mångfacetterad upplevelse i Rackstadsmuseets trädgård.

Det var första året som, Musik under äppelträden, arrangerades tillsammans med Edgar& Strandberg. En visfestival i det mindre formatet i museets lummiga trädgård. Johan Birgersson var konferencier och hade soffintervjuer med artisterna före deras uppträdande.vilket var uppskattat av publiken. Bland annat berättade Lasse Lindbom om hur hiten, Ännu doftar kärlek, skrevs med Marie Fredriksson och hur Sveriges mest spelade jullåt, Tänd ett ljus, kom till på en låtskrivarpromenad. Sedan imiterade Pontus Gustavsson, Pommac Trio en rad dialekter och där värmländskan förstås var med.

Soffintervjuerna var uppskattade av publiken, här imiterar Pontus Gustavsson en rad dialekter. Museiassistenten Annika Edenholm-Serck och konferenciern Johan Birgersson fick också sig några goda skratt.
Soffintervjuerna var uppskattade av publiken, här imiterar Pontus Gustavsson en rad dialekter. Museiassistenten Annika Edenholm-Serck och konferenciern Johan Birgersson fick också sig några goda skratt. Foto: Kristina Green

Helgen blev en mix av egenskrivna låtar som covers av Cornelius Wreeswijk, Peps Perssson med flera andra artister. Många artister ger olika stilar, så under bägge dagarna fanns det något för alla.

Pommac Trio spelade under helgen vid Rackstadmuseet.
Pommac Trio spelade under helgen vid Rackstadmuseet. Foto: Kristina Green

Pommac Trio var en av punkterna som stack ut. Trion höjde tempot och serverade en Cornelius tribute, där sångaren Pontus Gustavsson briljerade i sina tolkningar av artisten. I En fattig trubadur, började publiken sjunga med och klappa händerna, även i Polaren Pär blev det allsång.

I de lugna melodierna, som i bland andra, Grimash om morgonen var Gustavssons röstlikhet på topp.

Pontus Gustavsson tolkade Cornelius Wreeswijk med hög röstlikhet.
Pontus Gustavsson tolkade Cornelius Wreeswijk med hög röstlikhet. Foto: Kristina Green

Lasse Lindbom Trio serverade dels äldre hits men också en rad melodifestivallåtar med underhållande mellansnack emellan. Till sist när mörkret fallit, spelades, Tänd ett ljus.

Lasse Lindbom uttryckte att det var fantastiskt roligt att få komma ut och spela igen.
Lasse Lindbom uttryckte att det var fantastiskt roligt att få komma ut och spela igen. Foto: Kristina Green

– En fantastisk konsertupplevelse! Att man äntligen kan komma ut och lyssna på musik live är toppen. Trevlig miljö och bra artister, sa Anneli Sandberg och Lisbet Werme i en av pauserna.

Artikeltaggar

ArvikaEdgar & StrandbergJohan BirgerssonMarie FredrikssonNöje/KulturNyheterRackstadsmuseet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.