Hoppa till huvudinnehållet

Filper (SD) om S reaktion: ”Vad är det för sorts demokrati”

Publicerad:
Runar Filper (SD)
Runar Filper (SD) Foto: Daniel Larsson

Sverigedemokraternas ordförande i Värmland, Runar Filper, reagerar starkt på Socialdemokraterna inlett en uteslutningsprocess mot Alexander Paulsson – efter dennes öl-möte med en sverigedemokrat.

– Vad är det för sorts demokrati, säger han i ett pressmeddelande.

Runar Filper säger vidare att han välkomnar Alexander Paulssons initiativ att bjuda in till politiskt samtal.

– Äntligen en socialdemokrat som resonerar som en medmänniska och konstruktiv politiker, som vill föra en givande dialog för att föra politiken, Värmland och Sverige framåt.

– Kan och får vi inte ens prata med varandra på grund av att vi tillhör olika politiska partier och åsiktsriktningar? Vad är det för sorts demokrati och vad vill dessa S-företrädare ha, åsiktsmonopol eller skendemokrati? Ett politiskt samtal verkar skrämma dreten ur dem, för att tala värmländska.

Att Socialdemokraterna och SSU på sin Facebooksida tar avstånd från Paulssons agerande och hans möte med vad de kallar organisationer som grundar sig i främlingsfientlighet kommenterar Runar Filper så här:

– Jag har mött många vänstermänniskor (S inkluderade) som inte ens kan understå sig eller bemöda sig med att säga hej. Ett lågt och ovärdigt beteende enligt mig!

Filper anser att det är Socialdemokraternas företrädare som visar ”verklig främlingsfientlighet, när man öppet visar sig fientlig mot de som har annorlunda åsikter och det är liknande beteenden som bidrar till polarisering i samhället”.

– Jag själv är medmänniska och pratar med alla oavsett partifärg, på ett öppet, givande och hjärtligt sätt, säger Runar Filper i pressmeddelandet.

Artikeltaggar

PolitikRunar FilperSSUSverigedemokraternaVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.