Hoppa till huvudinnehållet

Nytt kontrakt klart – värmländskan ser ut att bli historisk

Publicerad:
Olivia Carlsson stannar ytterligare två säsonger hos Modo i SDHL.
Olivia Carlsson stannar ytterligare två säsonger hos Modo i SDHL. Foto: AXEL BOBERG

Hon har redan lirat ett decennium i Modo.

Nu har Olivia Carlsson kritat på ett nytt tvåårskontrakt och är snart den spelare som gjort flest matcher i klubbens historia.

– Det är svårt att beskriva, men det är någonting som gör att jag verkligen älskar Modo, säger forwarden till lagets hemsida.

Värmländskan Olivia Carlsson med Forshaga IF som moderklubb lirade första säsongen med Modos a-lag 2011-2012 och sedan har det minst sagt rullat på.

Carlsson nådde förra säsongen milstolpen på 300 SDHL-matcher i Modo-tröjan men satt på utgående kontrakt.

Nu är det klart att forwarden stannar kvar i Modo där hon även är lagkapten.

Örnsköldsvik-klubben meddelar att 26-åriga Carlsson har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt och hon har sannerligen ett hjärta som klappar för Modo.

– Det är svårt att beskriva, men det är någonting som gör att jag verkligen älskar Modo. Jag har gjort det sedan jag kom hit. Jag har blivit väl omhändertagen och utvecklats mycket. Det har verkligen varit människor runt omkring mig som har brytt sig och ställt upp, både på och vid sidan av isen. Det är också en förening som satsar på damerna och det är kul att vara i en sån förening, säger Olivia Carlsson till klubbens webbplats.

Värmländskan Carlsson närmar sig klubbrekordet på antal spelade matcher i Modo.
Värmländskan Carlsson närmar sig klubbrekordet på antal spelade matcher i Modo. Foto: JONAS FORSBERG

Jagar rekord

I och med det nya avtalet har Olivia Carlsson alla möjligheter att passera Johanna Olofssons antal matcher och bli den spelare som lirat flest matcher i föreningens historia.

Olofsson, som numera spelare i Luleå, står på 324 grundseriematcher för Modo och Carlsson har 309.

För Modos huvudtränare Björn Edlund är förlängningen med Olivia Carlsson ett glädjebesked.

– År ut och år in fortsätter hon att vara ett hjärta i laget och en spelare som alla kan ta rygg på, under träningar och matcher men också vid sidan av isen. Olivia är oerhört professionell i allting hon gör och att vi nu kan förlänga med henne innebär att en av de viktigaste pusselbitarna är på plats inför nästa säsong, säger Edlund.

SDHL-säsongen 2021-2022 startar 11 september och Modo börjar med bortamatch mot Leksand.

Artikeltaggar

Forshaga IF FotbollIshockeyModoOlivia CarlssonSDHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.