Hoppa till huvudinnehållet

Bäst i test i bokform – en succé

Publicerad:
På lite mer än en måndag har boken sålt mer än 50 000 exemplar. Kan det möjligen vara semesterns populäraste bok David håller i sin hand?
På lite mer än en måndag har boken sålt mer än 50 000 exemplar. Kan det möjligen vara semesterns populäraste bok David håller i sin hand? Foto: Stefan Tell

Många är vi som bänkats framför programmet Bäst i test på fredagarna. Dess avslappnade karaktär och fantasieggande upplägg har lockat till många skratt. Nu har David Sundin, en av programledarna, gett ut boken Bäst i test – 199 tester för hemmabruk, med programmet som föregångare. Där kan läsaren själv få testa på hur det känns att lösa de kluriga uppdragen.

Boken som släpptes för lite mer än en månad sedan har redan sålt över 50 000 exemplar vilket är ovanligt för en fackbok. Göran Wiberg, försäljningschef på Bonnier, säger att det är enastående och fortsätter med prisa David Sundins roll i bokvärlden:

– Förra året knockade David Sundin barnboksvärlden med Boken som inte ville bli läst, nu äger han topplistorna med Bäst i test, säger han.

Boken i sig innehåller tester som kan utföras tillsammans i lag eller mot varandra som i TV-programmet. Bland dessa helt nya tester kan vi exempelvis se namn som Hålla handen-gömme, SMS-pingis, Framtidspicknick och Kiwigubbe. Det finns även tester anpassade för att utföra helt själv och digitala tester. Resultaten kan man sedan jämföra på social medier. Överlag är det en bok som uppmanar till det sociala livet, och att våga ha roligt. Författaren själv är extatisk över det vänliga mottagandet:

– Så ofattbart kul att så många vill leka Bäst i test! Den här succén är nog också ett bevis på att det fanns ett uppdämt behov av att ses och leka. Med den här boken blir det något EXTRA! säger David Sundin.

För förorden står ingen annan än Davids kollega Babben Larsson och boken innehåller även en rad anekdoter från inspelningen av TV-programmet samt ett quiz. Det finns helt enkelt mycket att ta del av i den här succéboken.

Många strängar på sin lyra

Om David Sundin

David Sundin är komiker, manusförfattare och programledare. Tv-publiken känner igen honom från Sveriges största familjeprogram Melodifestivalen och prisade Bäst i test, men också program som Framtiden runt hörnet, Släng dig i brunnen och Sommarlov. Som skådespelare har han bland annat medverkat i Se upp för Jönssonligan. 2020 debuterade David Sundin som författare med Boken som inte ville bli läst som blev en av årets mest sålda barnböcker.

Artikeltaggar

David SundinLitteraturNöje/Kultur

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.