Insändare: Sossarnas klagolåt

Publicerad:
Insändarskribenten tycker att ”sossarnas klagolåt” rimmar illa med faktumet att deras eget parti aktivt motarbetar Karlstad flygplats och effektiva transporter. Foto: Helena Karlsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Sossarna klagar på att Karlstad tappat i näringslivsrankingen och skyller på andra. Då kommer här lite information ifrån verkligheten. Undertecknad har bekanta från ett brett upptagningsområde och Värmlands näringsliv är därför ofta uppe till diskussion. Detta eftersom det är svårt för högutbildade exempelvis inom teknik att finna ett arbete till och med i Karlstad och för ungdomar/studenter att få sommar- och extrajobb.

Tre avgörande faktorer har utkristalliserats i dessa diskussioner. För ett välutvecklat näringsliv behövs bostäder, humankapital och transporter. I Värmland är bostadsbristen inte lika stor som i Stockholm, vilket är ett stort plus. Ett lokalt framgångsrikt universitet med både utbildning och forskning som levererar humankapital. Den biten levererar Karlstad universitet med bravur. När det kommer till transporter så står sig Värmland tyvärr slätt i konkurrensen med andra platser, då länet saknar en fungerande flygplats med nationella och internationella avgångar.

En framgångsrik vän med erfarenhet av internationella affärer hävdade att hen aldrig skulle föreslå för sina chefer att satsa på Värmland och en stad som Karlstad eftersom det inte går att ta sig hit inom rimliga tidsrymder. Det hade enligt hen räckt med avgångar två gånger per vecka till Köpenhamn, Helsingfors och London.

Sossarnas klagolåt rimmar illa med faktumet att deras eget parti aktivt motarbetar Karlstad flygplats och effektiva transporter. Sossarna och Miljöpartiet bedriver näringslivsfientlig nedläggningspolitik på landsbygden för att satsa på Arlanda och locka näringslivet och humankapitalet till Stockholmsregionen. Nu senast drabbade detta Bromma.

Tänk på detta ni som läser "klagolåten" och genomskåda "sossebluffen".

Ej bluff!

Artikeltaggar

FlygtrafikInsändareKarlstadKommunikationerSocialdemokraterna

Läs vidare