Insändare: Låt näckrosorna vara kvar vid Stadshotellet

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten vill ha kvar näckrosorna i Klarälven vid Stadshotellet i Karlstad.
Foto: Åserud, Lise
Varje år anlitar Karlstads kommun en entreprenör som skär vass och näckrosor i älven utanför Stadshotellet.

Detta sker med en vidunderlig maskin och säkerligen en trevlig maskinist. Vi förstår att entreprenören behöver sin förtjäning och en pålitlig fakturabetalare, men rimligen så måste det finnas andra vattendrag, där vidundret kan komma till användning för Karlstads kommun.

I år ber vi Karlstads kommun att inte klippa bort näckrosorna. Grodor, insekter och fiskar behöver näckrosorna i Klarälven, till skydd, hemvist och födosök.

Vår vackra Klarälv är på många sätt ödelagd på grund av vattenkraft och flottningen. Gör därför både flora och fauna en tjänst och låt näckrosorna vara kvar. Kanske Karlstad kommun kan plantera ytterligare näckrosor, för visst är de vackra att se på under en kvällspromenad i solnedgången? Det förstår säkerligen fler än den franske konstnären Claude Monet.

Nuphar Lutea

***

SVAR: Vi sparar näckrosor nästa gång

I en insändare skriver Nuphar Lutea att det är tråkigt att näckrosorna i älven utanför Stadshotellet försvinner när vi röjer vass. Anledningen till att vi röjer vass på ett antal ställen är för att man ska kunna se vår vackra Klarälv lite bättre. Jag håller med om att näckrosor också bidrar till den vackra stadsbilden. Jag har bett de som klipper att spara lite näckrosor nästa gång.

Marianne Fröding

Samordnare på teknik- och fastighetsförvaltningen

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.