Hoppa till huvudinnehållet

Klart inatt: Joel Eriksson Ek skriver monsterkontrakt

Publicerad:
Joel Eriksson Ek har skrivit på ett jättekontrakt med Minnesota Wild.
Joel Eriksson Ek har skrivit på ett jättekontrakt med Minnesota Wild. Foto: Craig Lassig

Joel Eriksson Ek stod för en kanonsäsong i NHL med Minnesota Wild. Nu kommer belöningen – klubben skriver ett åttaårskontrakt med värmlänningen värt 42 miljoner dollar (ungefär 358 miljoner kronor).

Med det kliver 24-åringen upp bland de bäst betalda i laget. Snittlönen per säsong blir 5,25 miljoner dollar för Erikson Ek, som i år stod för sin poängbästa säsong hittills i NHL. Totalt stod han för 21 mål och 12 assist.

Minnesota Wild åkte ut i första rundan av Stanley Cup-slutspelet mot Vegas Golden Knights. Klubben satsar nu vidare mot nästa säsong och gör det med Färjestadsprodukten Joel Eriksson Ek som en av förgrundsfigurerna.

I laget finns också de tidigare Färjestadsspelarna Jonas Brodin och Marcus Johansson.

Artikeltaggar

IshockeyJoel Eriksson EkMinnesota WildNHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.