Huvudtränaren: ”Det känns skit”

Publicerad:
Coach B.D Kennedy samlade laget efter förlusten i semin på Tingvalla IP. Foto: Eva Häggdahl

Carlstad Crusaders föll på hemmaplan mot Stockholm Mean Machines och missar med andra ord final.

– Vi kunde och skulle ha spelat bättre men nu finns det ingenting vi kan göra åt det, säger Crusaders huvudcoach B.D Kennedy.

Crusaders nyckelspelare klev av skadad i semin: ”Verkligen olyckligt”Semifinalförlust för Crusaders: ”Svårt att smälta just nu”TV: Carlstad Crusaders-Stockholm Mean Machines

Det blev en spännande avslutning på semifinalen mellan Carlstad Crusaders och Stockholm Mean Machines på Tingvalla IP.

I slutminuterna hade Crusaders definitivt lägen att vända matchen men gästerna höll undan och vann med 16–14.

– Det var dramatiskt. Vi hade möjligheten och hade vi fångat den där bollen på slutet… Vem vet hur det hade slutat då? Men det är så fotboll är, säger Crusaders huvudtränare B.D Kennedy.

En coach som är besviken över lagets spelmässiga insats.

– Det känns skit. Vi är givetvis inte nöjda men det blev så här. Vi får ge beröm till Stockholm som gjorde vad de behövde för att vinna även om vi är besvikna hur vi spelade. Vi kunde och skulle ha spelat bättre men nu finns det ingenting vi kan göra åt det.

Var er andra halvlek bättre än den första?

– Ja och nej. Vi steppade aldrig upp och gjorde våra spel konsekvent som vi hade behövt göra, varken offensivt eller defensivt. Vi fick till det då och då och vi hade våra möjligheter i matchen. Men vi gjorde inte vad vi behövde för att vinna och det är det som är den största besvikelsen.

Handlar förlusten mer om er egen insats?

– Jag personligen tror det. Men jag vill inte säga det och nedvärdera Stockholms insats. Men jag är 110 procent säker på att det handlar mer om vår egen prestation än vad Stockholm gjorde. Det var inget de gjorde som ställde oss eller så, säger B.D Kennedy och fortsätter:

– Det är mitt jobb som coach att se till att spelarna är förberedda att spela så bra som möjligt men uppenbarligen var vi inte där idag så jag får ta på mig det ansvaret och se framåt. Jag sa till killarna efter matchen att det här inte ska definiera vilka de är. Den här förlusten gör ont och historien kan vi inte ändra på men det kommer en ny säsong.

Crusaders huvudtränare B.D Kennedy. Arkivbild.
Crusaders huvudtränare B.D Kennedy. Arkivbild. Foto: Carlstad Crusaders

Hyllar Tingvalla och publiken

Det blev en säsong som tog slut tidigare än planerat för Crusaders. Och det var en konstig säsong på många olika sätt på grund av coronapandemin.

B.D Kennedy gör ett försök att summera den.

– Sättet som säsongen slutade på är vi inte nöjda med. Men det var mycket osäkert i början på säsongen om vi skulle spela grundserie eller inte och om den istället skulle flyttas till hösten. Det fanns många distraktioner och killarna har jobbat häcken av sig och gjort ett bra jobb med förberedelser. Det var den här säsongen vi fick och vi fick åtminstone spela. Vi fick dessutom ha publik här idag. Det var tufft förra säsongen att inte ha publik.

641 åskådare på Tingvalla gjorde sitt för att stötta laget till framgång i semifinalen. En hemmapublik som minst sagt uppskattas.

– Det är underbart. Tingvalla är en magisk arena för amerikansk fotboll. Publiken är engagerad, musiken pumpar från högtalarna och det är bra matcher. Det är en fantastisk plats att spela på. Vi är ledsna att vi gjorde våra supportrar besvikna eftersom vi inte vann matchen. Det känns jobbigt, säger B.D Kennedy.

Crusaders defensiva back Darius Lewis hyllade också hemmapubliken efter det tunga nederlaget.

– Idag hade vi inramningen här men vi kunde inte vinna inför supportrarna vilket är en besvikelse. Men jag är inte besviken på laget, lagkamraterna eller tränarna. Jag är bara besviken att vi inte kunde ta hem ännu en titel till den här staden, säger Lewis.

Publiksiffran på Tingvalla IP skrevs till 641.
Publiksiffran på Tingvalla IP skrevs till 641. Foto: Eva Häggdahl

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollBD KennedyCarlstad CrusadersCarlstad Crusaders herrSuperserien herr

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare