Hoppa till huvudinnehållet

"Den största överraskningen i min karriär"

Publicerad:
Lady Beluga spetsvann finalen av Diamantstoet och tjänade 220 000 kronor.
Lady Beluga spetsvann finalen av Diamantstoet och tjänade 220 000 kronor. Foto: Lennart Kihlman

Huvudnumret vid Färjestads fredagstävlingar var finalen i Diamantstoet med 220 000 kronor till vinnaren. Vann gjorde Lady Beluga och det hade inte Joakim Lövgren kunnat drömma om för ett år sedan.

– Hon visade ingenting i uppträningen men när hon fick en vojlock på sig hände det saker, sa Lövgren.

Inför fredagens start hade Lady Beluga vunnit sju av elva starter och visst blev det en åttonde seger för året. Joakim Lövgren körde till ledningen på den första långsidan och när Lady Beluga avslutade med ett 11-varv så var det gott om luft ner till konkurrenterna vid målgång.

– Jag vet inte vad hon är gjord av då hon kröp helt under radarn i uppträningen. Hon kom till start som fyraåring i december och sedan är det som en saga hur bra hon går. Jag fattar ingenting. Jag trodde att jag hade lärt mig något under åren men den här hästen är den största överraskningen i min karriär, sa Joakim Lövgren.

Rappare än senast

I E3 consolations för ston blev det en enkel seger för Seventh Heaven och Erik Adielsson. Hon tog ledningen utan problem och när Adielsson fick öppna det första varvet på 13,9 gick Seventh Heaven undan lika problemfritt till slut i en snabb avslutning.

– Hon var bra senast men ännu rappare i dag. Jag hade runt 10,5 det sista varvet och det gjorde hon helt på egen hand, sa Adielsson.

I E3 consolations för hingstar och valacker tränar Robert Bergh vinnaren. Rikard N Skoglund placerade Down Under utvändigt om den ledande favoriten Larry Wood och han kämpade ner Joakim Lövgrens häst på upploppet på ett rejält sätt.

I V64-1 var Mellby Ironman klar favorit från sitt springspår men lite överraskande lyckades Pacific Kingdom svara ut honom i spetskampen från spår fem. Pacific Kingdom, som tränas av Merete Larsen, drog sedan i en jämn fart, 12,8 både på 500 meter och kilometern, och efter en tempoökning till slut vann Pacific Kingdom lekande lätt på 11,7/1 640 meter.

– Han var med på noterna och vi fick en bra start. När vi kom till ledningen var mycket vunnet. En stark och rejäl häst som vann enkelt och han hade säkert kunnat fortsätta en bit till i samma tempo, sa Carl Johan Jepson.

Dubblar för Jepson och Goop

Det blev värmländsk seger även i den andra avdelningen genom Marble Arch och Björn Goop. Trots en startposition i det tredje ledet placerade Goop Marble Arch utvändigt om ledande Jennifer Web 1 250 meter från mål och Marble Arch avgjorde kort före mål.

– Hon är fin och duktig. Det var längesedan hon vann nu men vi har väntat på henne så att hon ska kännas riktigt fin och det var hon nu, sa Goop.

Carl Johan Jepson ordande en dubbel genom att vinna V64-5 med Give me Five. Från innerspåret tog han han om ledningen och även om aktionen inte var den bästa till slut kunde Give me Five hålla undan för Great Winner i en hård slutduell.

– Tränaren Per Henriksen sa att hästen är stark så ta ledningen och försök kör i ett jämnt 15-tempo så får vi se hur långt det räcker och det höll ju, sa Jepson.

Precis som Jepson tog Björn Goop en dubbelseger då han avslutade kvällen med att vinna tillsammans med Hamilton Atout.

Innan V64-spelet tog Julia Nilsson sin första seger för året när hon vann med Whitelighttrotter, som tränas av Kjell Magnusson.

I ett överpaceat lopp, 12,6 det första varvet, attackerade Julia Nilsson på den sista långsidan från tredje par utvändigt och segern blev mycket enkel.

Artikeltaggar

Björn GoopCarl Johan JepsonErik AdielssonFärjestadstravetTravV64

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.