Hoppa till huvudinnehållet

Värmländsk succékväll på V86 – tre vinster

Publicerad:
Mikael J Andersson vann V86-3 med kallblodet Emil Mollyn.
Mikael J Andersson vann V86-3 med kallblodet Emil Mollyn. Foto: Lars Jakobsson

Det blev fina värmländska framgångar när Solvalla var ensam värd för V86 på onsdagskvällen. Det blev tre vinster inom streckspelet och en ordnade Emil Mollyn i Hjördis lopp.

Petter Glittum har varit tränare på Färjestad i ett år och hans stjärna Emil Mollyn vann på V75 på Romme i slutet av februari.

Nu visade han sin klass på nytt när han vann V86-3 tillsammans med Mikael J Andersson. Emil Mollyn har tidigare visat att han är vass när han får spara på sin speed och precis så blev det den här gången. Från tredje par invändigt blev det fritt vid ingången till den sista kurvan och Emil Mollyn speedade till seger före Hugo Bäck och Nordby Fröy, som i sin tur får ett gott betyg för sin tredjeplats.

– Jag tänkte prova för ledningen men han klev på för mycket så jag kunde inte släppa av honom. Nu fick han ett kanonlopp i stället och avgjorde säkert. Det kändes som att vi skulle vinna upploppet ner. Emil Mollyn är ingen häst som går undan med fyra längder utan när han har kopplat greppet tycker han att det är klart, sa Andersson.

Trippel för Goop

Men det var, som vanligt, Björn Goop som var framgångsrikast av värmlänningarna med tre vinster varav två på V86.

Miss Irma är obesegrad efter tre starter, den här vinsten var värd hela 300 000 kronor.
Miss Irma är obesegrad efter tre starter, den här vinsten var värd hela 300 000 kronor. Foto: LJ

Den tyngsta segern kom i ett Margareta-lopp med 300 000 kronor till vinnaren med Miss Irma. Hon tog sin tredje seger på lika många starter när hon vann sitt lopp från ledningen.

– Hon har varit jätteduktig. Det var en tuff anmälan men hon är inte anmäld till något årgångslopp och det här loppet var bra för henne så hon fick chansen att tävla om stora pengar, sa Goop.

Svecak Palema imponerade i debuten för Björn Goop.
Svecak Palema imponerade i debuten för Björn Goop. Foto: Lars Jakobsson

I V86-1 gjorde Svecak Palema debut i regi Goop och imponerade stort.

Från utvändigt om ledande Gina Lollobrigida tog Svecak Palema över redan 550 kvar och segern blev mycket enkel.

– Vi har inte tränat fort eller hårt men hon har känts bra. Vi fick en tuff inledning och hon var duktig, sa Goop.

Han hade innan V86-spelet vunnit med Heaven Mearas, även det en seger från utvändigt ledaren.

Beartime fast som trea

I V86-4 hamnade Helena Edlund-tränade Beartime i rygg på ledande Tabaso C.D. och gick i mål med sparade krafter som trea. Vann loppet efter en vass avslutning från fjärde par utvändigt gjorde Summit in Sight.

Han kördes av Örjan Kihlström som tog en fyrling på V86 då han även spetsvann med Erv Zet och Lee Harvey Bros samt från dödens med Erin Zet. I det sistnämnda loppet var Björn Goop tvåa med The Primerose, en placering värd 150 000 kronor.

Den sista V86-avdelningen spurtade den danske gästen Staro Obrigado hem med Steen Juul och fastställde V86-utdelningen till 138 400 kronor.

Artikeltaggar

Björn GoopMikael J AnderssonÖrjan KihlströmPetter GlittumSolvallaTravV86

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.