Musikaliskt konstprojekt i glädjens tecken

Publicerad:
Initiativtagarna till projektet, från vänster: Gro Westgård, Göran Samuelsson och Jonas ”Inka-Jonas” Persson, ser fram emot en händelserik inspelningsdag. Foto: Jonas Persson

Istället för Packmopedsturné välkomnar Göran Samuelsson artister till sin lada för ett unikt konstprojekt. Tillsammans ska de tonsätta en text av Lars Andersson och dessutom filma hela processen.

I veckan samlas ett gäng artister och musiker hemma i Packmopedsturnéns grundare Göran Samuelssons lada för att förverkliga ett konstprojekt som varit i vardande under året. Initiativtagarna är förutom Göran själv även Jonas ”Inka-Jonas” Persson och filmaren Gro Westgård och tanken är att dokumentera den kreativa process kring att sätta musik till en text av författaren Lars Andersson. Texten är specialskriven för ändamålet.

– Det har varit ett tufft musikår och jag och Göran kände suget att göra något för att förmedla glädjen kring musikskapande. Idén har växt fram efter hand och vi är väldigt tacksamma för det gäng vi har fått ihop, säger Jonas.

Förutom redan nämnda kommer även bland annat musiker som Nikke Ström (Nynningen, Nationalteatern) och Caroline Eriksson Waerme (Granny K) medverka. Tanken har varit att föra samman folk med Värmlandsanknytning som tidigare inte jobbat tillsammans.

Ska ladan inhysa artister behöver andra skönheter flyttas tillfälligt. Här kör Göran ut sin PV för att ge plats åt filminspelningen.
Ska ladan inhysa artister behöver andra skönheter flyttas tillfälligt. Här kör Göran ut sin PV för att ge plats åt filminspelningen. Foto: Jonas Persson

– Vi kommer att filma hela dagen från det att artisterna först läser texten på morgonen till ”finalen” där låten framförs framåt kvällen, säger Jonas.

I skrivande stund är det inte riktigt klart vad som kommer att hända med den färdiga produkten, alltså filmen, mer än att den ska ”läggas ut på sociala medier” som Jonas uttrycker det.

– Musikskapande är en gränsöverskridande aktivitet och vi har inte så höga pretentioner med själva resultatet, huvudsaken är att alla känner sig delaktiga. Kan vi dessutom förmedla någon form av positiv upplevelse till publiken är det klart också en bonus, säger Jonas.

Övriga medverkande: Ina Forsberg, Bill Moell, Dan Magnusson, Jerker Brorsson, Per ”Pärra” Eriksson och Kristoffer Andrén.

Artikeltaggar

Bill MoellCaroline Eriksson WaermeDan MagnussonGöran SamuelssonGranny KGro WestgårdIna ForsbergJerker BrorssonJonas ” Inka-Jonas ” PerssonKristoffer AndrénLars AnderssonMusikNikke StrömNöje/KulturPackmopedsturnénPer ”Pärra” Eriksson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare