Hoppa till huvudinnehållet

Filippa Möörk inledde bäst av värmländskorna

Publicerad:
Filippa Möörk inledde med tre över par den första dagen i Nederländerna.
Filippa Möörk inledde med tre över par den första dagen i Nederländerna. Foto: Göran Söderqvist

Under onsdagen inleddes damernas Europatoutävling i Arnhem, Nederländerna.

Bäst av de värmländska deltagarna inledde Filippa Möörk som gick tre över par.

Filippa Möörk inledde den första dagens spel på ett utmärkt sätt med en birdie på det inledande par fyra-hålet på 360 meter, men det blev hennes enda birdie för dagen.

Med en bogey på det sjunde hålet låg Filippa Möörk på par efter nio hål men den andra halvan blev inte lika stabil. Med bogeys på hål 10, 14 och 16 kom hon in på 75 slag och tre över par.

Jobbig inledning

Klubbkamraten från Karlstad GK Jenny Haglund hade 76 slag på inledningsvarvet och hon hade helt annan runda än Filippa Möörk.

Haglund inledde med fyra bogeys på de sex första hålen men sedan stabiliserade hon spelet. På de sista tolv hålen blev det en birdie men tyvärr en ny bogey på det sista hålet.

För Jessica Karlsson från Säffle gick det tyngre då hon kom in på sju över par med fem bogeys och en dubbelbogey.

Leder tävlingen gör Stephanie Kyriacou från Sydafrika som med en kanonrunda på 66 slag är två bättre än Lily May Humphreys från England. Bästa svenska är Anna Magusson på två under par.

Artikeltaggar

Filippa MöörkGolfJenny HaglundJessica KarlssonKarlstad GKNederländerna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.