Beslutet: Färjestad ridhus ska rivas och flyttas

Publicerad:
Färjestad ridklubb kommer att omplaceras vilket bedöms öka projektkostnaden med omkring 14 miljoner kronor. Foto: Helena Karlsson

Arbetet med om- och tillbyggnationen av ridanläggningen på Färjestad fick pausas på grund av dåliga markförhållanden.

Nu har nämnden beslutat att flytta ridhuset österut.

NWT rapporterade tidigare om att projektet med att ge Färjestad ridklubb en uppgradering var tvunget att pausas på grund av dåliga markförhållanden.

Om- och tillbyggnationen kommer kosta närmre 60 miljoner kronor och inkluderar bland annat ett nytt isolerat ridhus och ett nytt stall.

Efter att bygget pausades har kommunen gjort en utredning som nu har mynnat ut i ett nytt beslut av teknik- och fastighetsnämnden.

I ett pressmeddelande skriver nämnden att ”projektet som jobbar med frågan har utrett många olika alternativ för att kunna gå vidare och ser att den bästa lösningen är att flytta samtliga byggnader österut. Det skulle innebära att det befintliga ridhuset och en av två fristående stallbyggnader rivs.”

Merkostnaden för flytten och den nya byggplanen bedöms medföra en merkostnad på omkring 14 miljoner kronor.

"Stora skillnader mellan ridklubbarna”

Socialdemokraterna står bakom omplaceringen och merkostnaden avseende Färjestad ridklubb. Men Anders Tallgren (S) är inte helt nöjd ändå.

 Anders Tallgren (S) tycker att det är för stora skillander i villkoren för ridklubbarna i Karlstad.
Anders Tallgren (S) tycker att det är för stora skillander i villkoren för ridklubbarna i Karlstad. Foto: Peter Bäcker

I ett pressmeddelande, följande nämndens beslut, skriver de: ”Vi vill också påminna om att vi föreslog 1,5 miljoner kronor i bidrag till Sörmons och Karlstads ridklubbar så att de får nolltaxeliknande villkor i sina anläggningar. Ett förslag som de blågröna röstade ner vid budgetfullmäktige den 15 juni.”

– Det är alltför stora skillnader i villkor för ridklubbarna i Karlstad och vi hoppas att de styrande tänker om så småningom och skjuter till även de medlen, säger Anders Tallgren (S), oppositionsråd och vice ordförande i teknik- och fastighetsnämnden, enligt pressmeddelandet.

Artikeltaggar

Anders TallgrenDressyrFärjestadFärjestads ridklubbHästhoppningKarlstadKarlstads kommunPolitikRidskola

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare