Hoppa till huvudinnehållet

För utsatta barnfamiljer: "Dra in en rejäl slant"

Publicerad:
Johan Östling, bröderna Rongedal och Emelie Rose står på scenen i Mariebergsskogen i augusti. Husband är Crash Boom Band.
Johan Östling, bröderna Rongedal och Emelie Rose står på scenen i Mariebergsskogen i augusti. Husband är Crash Boom Band. Foto: Carl Edlom/TT/Carl Edlom

Bröderna Rongedal, Emelie Rose och Johan Östling ställer upp när Peter Renander arrangerar en välgörenhetskonsert i Mariebergsskogen.

I Mariebergsskogens friluftsteater arrangeras Heartbeat – en välgörenhetskonsert till förmån för Skattkistan i Karlstad den 18 augusti. Skattkistan är en gratisbutik i Svenska kyrkans regi som samlar in kläder, skor, leksaker och sportutrustning som skänks vidare till behövande barn- och ungdomsfamiljer. Butiken är belägen i Norrstrandskyrkan.

– Det Skattkistan gör behövs verkligen, säger Peter Renander som är initiativtagare till konserten.

– Det är många som vänder sig dit för hjälp, men Skattkistans medel räcker inte till. De hjälper med mer än gratis kläder, det finns också en fond som skjuter till pengar där det behövs. Men pengarna som fanns för året tog slut redan i våras. Det har varit extra tufft för många under pandemin.

Peter Renander har tidigare samlat in medel för Skattkistan genom musikarrangemang. Då genomfördes konserten på Bull Bar i Karlstad.

– Den här gången vill vi att det ska bli större, fortsätter Peter Renander som har med sig Ulf Klenfeldt i arrangörsarbetet.

Peter Renander arrangerar Heartbeat till förmån för barn- och ungdomsfamiljer i Karlstad.
Peter Renander arrangerar Heartbeat till förmån för barn- och ungdomsfamiljer i Karlstad. Foto: Carl Edlom

"Mitt sätt att göra något gott"

Både Peter och Ulf Klenfeldt är musiker, Ulf är tidigare studiomusiker och Peter har haft flera värmländska band genom åren. Tillsammans med ytterligare tre musiker kommer de att utgöra kvällens husband Crash Boom Band.

– Vi kommer att kompa Rongedals, Emelie Rose och Johan Östling. Att det blev just Rongedals var en ren slump, berättar Peter.

– Jag träffade dem när de spelade på Bull Bar tidigare. Då gick jag i tankarna om vilka som skulle passa för en gala av det här slaget. När jag presenterade min idé för dem så nappade de så gott som direkt.

Peter Renander är trummis i grunden.

– Jag är musiker och att arrangera en konsert är mitt sätt att göra något gott för samhället. Det är en win win-situation – publiken får underhållning samtidigt som deras biljettpengar ges till någonting behövligt. Dessutom finns det ett oerhört stort spelsug hos oss musiker efter alla månader utan livemusik.

Sikta mot månen

Han ler och kan konstatera att responsen redan har varit väldigt positiv från både publik och sponsorer.

– Vi har väldigt goda förhoppningar om att dra in en rejäl slant till Skattkistan. Flera sponsorer är redan klara och några kommer att tillkomma.

Under namnet Heartbeat vill Peter Renander kunna arrangera ytterligare välgörenhetskonserter framöver.

– Det finns en vision om att kunna göra detta för Karlstad en gång om året. Det kan vara olika organisationer som pengarna går till. Målet är att vi någon gång ska kunna arrangera en stor festival på gräsmattan här i Mariebergsskogen. Jag har alltid tänkt att om man siktar på månen, hamnar man åtminstone vid trädtopparna. Siktar man bara på trädtopparna är det lätt att man hamnar i diket.

De 500 biljetterna till Heartbeat släpps på fredag den 2 juli.

Emelie Rose: "Går miste om så mycket i livet om man inte vågar"

De medverkande artisterna

Rongedal:

"Om det är något som den här pandemin har fått oss att förstå så är det hur viktiga vi är för varandra och att då får vara del av ett sådant här tillfälle känns både värdefullt och givande. "

Johan Östling:

”Att få delta i något så hedervärt som en konsert till förmån för Skattkistan i Karlstad är en självklarhet. Det går verkligen att göra stor skillnad med relativt små medel. Hatten av till kvällens arrangör för att ha förmågan att gå från ord till handling. Glädje för oss på scenen, till de som får hjälp och förhoppningsvis till er i publiken. Win win på riktigt!”

Emelie Rose:

”Det ska bli fantastiskt roligt att äntligen få sjunga för Karlstadpubliken igen och för ett så fint ändamål som Skattkistan. Härligt initiativ av Peter att dra igång den här festivalen!”

Artikeltaggar

Bröderna RongedalKonserterMänskligtMariebergsskogenMusikNöje/KulturVälgörenhet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.