Hoppa till huvudinnehållet

Polisens midsommarhelg – fylleri och brott i nära relation

Publicerad:
Det fina vädret under midsommar gav mer jobb för polisen.
Det fina vädret under midsommar gav mer jobb för polisen. Foto: Johan Nilsson/TT

Det har varit mycket att göra för polisen under midsommar. En hel del anmälningar har upprättats.

Flera trafikolyckor har inträffat under midsommarhelgen. Annars är det främst fylleri och brott i nära relation som sticker ut bland polisanmälningarna under helgen.

Så var midsommarafton för polisen

– Vi har inte haft några extrema våldsbrott, men en del brott i nära relation - folk ryker ihop av olika anledningar. Det är tyvärr vanligt rent generellt, det är tragiskt att det ska vara så, men det sticker ut vid helgerna, säger Lars Hedelin, presstalesperson för polisen i Region Bergslagen.

Polisen har haft att göra under helgen. Men Lars Hedelin kan inte bedöma om det har varit mer än vanligt under midsommar.

– Det går inte att säga. Midsommar ser aldrig likadan ut. Det beror mycket på vädret. I år har det varit ganska hyggligt väder. Det har varit mycket för patrullerna att göra, säger Lars Hedelin.

Lars Hedelin, polisens presstalesperson, konstaterar att det fina vädret under midsommar har skapat en del jobb för polisen.
Lars Hedelin, polisens presstalesperson, konstaterar att det fina vädret under midsommar har skapat en del jobb för polisen. Foto: LARS HEDELIN
En gripen för misshandel mot kvinna

Här är några av brotten som anmälts i helgen, utöver dem som redan har rapporterats om:

Midsommarafton: Grums: Brott i nära relation. En person i fyrtioårsåldern gripen misstänkt för misshandel av jämnårig kvinna.

Munkfors: Brott i nära relation. En man i åttioårsåldern gripen misstänkt för grov misshandel av en kvinna i sjuttiofemårsåldern. Mannen anhölls av åklagare.

Karlstad: En person i femtioårsåldern misstänks för våldsamt motstånd efter att ha slagits med en ordningsvakt på en campingplats varifrån han skulle avvisas. Omhändertagen enligt LOB.

Barn i krock på E18 – förare misstänks för grovt rattfylleri

Midsommardagen: Karlstad: En man och en kvinna i dryga fyrtioårsåldern misstänkta för stöld, alternativt häleri, gällande elsparkcyklar.

Artikeltaggar

Brott & blåljusBrott i nära relation (BINR)FylleriGrumsKarlstadLars HedelinMunkforsPolisen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.