Hoppa till huvudinnehållet

Dominans av Paw Mahony: ”Fantastiskt kul när man jobbar så hårt”

Publicerad:
Michelangelo Zon ordnade Paw Mahonys fyrling genom att spetsvinna lopp nio.
Michelangelo Zon ordnade Paw Mahonys fyrling genom att spetsvinna lopp nio. Foto: Lennart Kihlman

Under söndagen var det årspremiär för Arvikatravet.

Redan efter en tävlingsdag har Paw Mahony kopplat ett järngrepp om championatet på banan då han vann fyra lopp.

Ni som följde våra stora spelförslag till V4 är att gratulera då 288 rader, 576 kronor, gav fina 7 634 kronor tillbaka.

Reacher, Staro Kitty, Portemonnaie och Michelangelo Zon – där har ni Mahonys vinnarkvartett vid Arvikas breddtrav.

Som så många gånger tidigare visade det sig att vara med i den främre träffen är väldigt viktigt i Arvika då Reacher vann efter ett lopp i rygg på ledande Hera S.S. och de tre övriga vann från spets.

Första fyrlingen

Noterbart är också att det blev en syskondubbel då Staro Kitty och Portemonnaie har Staro Fairytale som mor.

– Jag har vunnit tre lopp vid några tillfällen men jag tror att det här var den första gången som jag tar en fyrling. Känslan på förhand till dagen var bra då jag hade fina lägen med startsnabba hästar. Det var också en genomgående tråd i det hela: att ladda från start få en bra position för det är svårt att vinna i andraspår här. Fantastiskt kul att ta en fyrling, man jobbar så hårt så det behöver vara lite stolpe in, säger Mahony.

Paw Mahonys vinnarhästar tränas i tur och ordning av Stig Nygren, Ulf Högberg, Jörgen Pettersson och Sören Ohlzon.

Från och med torsdag är Anton Sverre ny proffstränare på Färjestad han gjorde reklam för sig när Manolito M.I. vann det fjärde loppet. Peter Ådefors körde till ledningen tidigt trots ett bakspår och segern blev enkel.

– Det här var ett skönt kvitto inför att man drar i gång som proffs. Manolito M.I. är väldigt löpärlig så när han kom till ledningen var jag inte orolig. Det finns mycket i hästen och på slutet har han fått galoppträning som han har tänt till på, berättar Anton Sverre.

Lätt favoritseger

V4-omgångens största favorit var Nisse Roc och han blev också dagens mest överlägsna vinnare.

Michael Larsson körde till ledningen tidigt och Nisse Roc vann med nio längder på ett tilltalande sätt.

– Han var jättefin i dag, lugn och bra på alla sätt. Jag ryckte tussarna men det norska huvudlaget hade jag kvar. Det är första gången som en häst som jag tränar kommer upp i tio vinster så det var väldigt roligt, sa Larsson på stallbacken efter loppet.

Övertygande spetsvinst

V4-finalen såg en imponerande vinnare i Goetmals Joe, som tränas av Jenny Eriksson. Cecilia Karlsson körde resolut till ledningen och på utsidan fick de stallskriket Timetobelucky.

Goetmals Joe drog i ett jämnt 14-tempo och till slut stack han undan och vann med åtta längder på tiden 15,2 över medeldistans.

Arvikas tävlingssäsong inleddes med ett lopp ingående i Juniorchansen och här tog Emma Ivarsson sin andra seger på kort tid. Hon vann med Fixie i Örebro den 17 juni och nu var vinnarhästen kallblodet Liella, som tränas av Maria Rickardsson.

Liella kördes till ledningen varvet från mål och segern blev säker till slut.

Artikeltaggar

Anton SverreArvikaArvika travbanaMichael LarssonPaw MahonyPeter ÅdeforsTravV4V5

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.