Hoppa till huvudinnehållet

Karlstads tränare har sin favoritårstid: ”Brukar vara svårslagen på hösten”

Publicerad:
KF-tränaren Kostas Panagopoulos kan snart börja summera vårsäsongen - men tre matcher återstår.
KF-tränaren Kostas Panagopoulos kan snart börja summera vårsäsongen - men tre matcher återstår. Foto: Jeanette Dahlström

Norrettan börjar närma sig sommarvilan.

Men Karlstad Fotbolls tränare Kostas Panagopoulos ser fram emot hösten.

– I Akropolis var jag obesegrad under andra halvan av serien i samtliga tre säsonger, säger den meriterade greken.

På söndag möter Karlstad Fotboll Norrköpingslaget Sylvia hemma på Tingvalla.

Därefter återstår två matcher innan den norra division 1-serien går till ro för sommaren.

KF-tränaren Kostas Panagopoulos kan blicka tillbaka på en vår som han till stora delar är nöjd med.

– Jämför vi med fjolårssäsongen har vi startat betydligt bättre i år. Vi har ett helt annat läge och vi är i en konstant process för att att bygga ett lag för att landa någonstans bland de fem högsta placeringarna i tabellen. Vi sysslar med kvalitetsbyggande och det tar tid, säger Kostas.

Efter tolv omgångar parkerar Karlstad på femte plats i tabellen. Avståndet till andraplatsen, som ger kvalspel uppåt, skrivs inte i ljusår.

Vad är du mest nöjd med så här långt, rent specifikt?

– Att vi försöker spela vår fotboll, använda vår stil, i varje match oavsett motstånd. Vi har heller inte haft några skador vilket är ett tecken på att vi förberett oss bra. Dessutom har vi gjort 22 mål, vilket inte är så illa.

Vad är du mest missnöjd med?

– Det är klart att vi hade kunnat ta några poäng till, men egentligen är jag inte missnöjd med någonting. Spelet under vissa perioder i vissa matcher möjligen, men jag tycker att vi utvecklas hela tiden, fortsätter vår resa där vi bygger kvalitet och självförtroende på längre sikt.

Med söndagens match mot Sylvia inräknad återstår tre omgångar innan sommaruppehållet.

Och KF:s karismatiske och busvisslingsskicklige tränare ser fram emot hösten.

Den årstiden brukar vara Kostas - och hans lags - bästa tid.

Så var det i Karlstad ifjol, men än mer påtagligt under tiden i Akropolis, en resa över tre säsonger som slutade med att Stockholmsklubben tog steget upp i Superettan.

– Under tre säsonger i Akropolis var jag obesegrad under andra halvan av serien. Jag vill tror att det är det långsiktiga jobbet som gör det - inte minst att jag använder många spelare. Det är en lång säsong.

Nu väntar dock Sylvia, ett lag som var nära kvalplats till Superettan ifjol, men den här gången har inlett lite blygsammare och parkerar på sjätte plats, med en poäng mindre än Karlstad Fotboll.

– Det är ett bra lag med unga entusiastiska spelare. De befinner sig under IFK Norrköpings paraply och har därmed en tydlig spelidé. Vi ska dock fortsätta att vara starka hemma på Tingvalla.

Klart är att Stefan Zarkovic vilar. ”Zarko” bars ut på bår senast efter att ha rammats av ett skott i huvudet från nära håll.

– Han har tränat på egen hand den här veckan, men har fortfarande ont i nacken så vi tar inga risker.

Backen Kardo Aso Omar finns också utanför laguppställningen då han är avstängd.

Hur ser det ut på målvaktsfronten - är skadade Peter Rosendal på väg tillbaka?

– Just nu är det fifty-fifty att han spelar. Om det inte blir comeback får Felix (Ernstsson) förnyat förtroende, han har ersatt Peter på ett utmärkt sätt i de fem senaste matcherna.

Artikeltaggar

Ettan norraFelix ErnstsonFotbollIF Karlstad FotbollKostas PanagopoulosPeter RosendalStefan Zarkovic

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.