Hoppa till huvudinnehållet

Inbrott hos välgörenhetsorganisation: Tjuvarna stal barnens maskot

Publicerad:
Apan Rynke har stulits ur ett förråd.
Apan Rynke har stulits ur ett förråd. Foto: HENRIK MONTGOMERY (TT)/ Team Rynkeby

Team Rynkeby Värmland har haft inbrott i sitt förråd. Förutom att stjäla allt inför årets cykelresa, så tog tjuvarna också med sig barnens maskot.

Välgörenhetsorganisationen Team Rynkeby samlar in pengar till Barncancerfonden. Varje år gör de en större cykelresa till Paris men på grund av coronapandemin kommer resan i år att göras till Skåne.

Allt är förberett för resan och all proviant inhandlad. Det enda medlemmar tänkte fokusera på till avresedatumet under vecka 28, var att träna.

Men så blir det inte.

– Vi har haft inbrott i vårt förråd. Allt vi har köpt, fått till skänks eller sponsrat är borta. Det var riktig taskig tajming, säger Caroline Adolfsson Åhs, medlem i Team Rynkeby.

”Det känns extra ruttet att man stjäl från en välgörenhetsorganisation”, säger Caroline Adolfsson Åhs. (Privat bild: Caroline Åhs med gudsonen i knät)
”Det känns extra ruttet att man stjäl från en välgörenhetsorganisation”, säger Caroline Adolfsson Åhs. (Privat bild: Caroline Åhs med gudsonen i knät) Foto: Privat

Apan Rynke

Tjuvarna har fått med sig all proviant, den nya kaffemaskinen, bensindunken till elaggregatet, tältet för depåstoppen och maskoten Rynke.

– Det är en så onödig och tråkig förlust. Det är vår maskot som vi använder till Skolloppet, där barn springer för barn, varje år. Det är en stor apa som har cykelkläder på sig, säger Caroline Adolfsson Åhs och frågar sig.

– Vem tar den? Varför tar man en uppstoppad apa? Det är så tråkigt, vi har jobbat så hårt för det här och det har gått jättebra för oss. Vi har dragit in bortåt två miljoner till barncancerfonden. Kronan på verket är att vi får göra den här cykelturen, men så blir det en käpp i hjulet.

Team Rynkeby har haft inbrott i sitt förråd och fått provianten inför cykelresan stulen.
Team Rynkeby har haft inbrott i sitt förråd och fått provianten inför cykelresan stulen. Foto: Anneli Malm

”Extra ruttet”

Pengarna som föreningen dragit in till välgörenhet påverkas inte av stölden. Utan det är medlemmarna som ska vara med på cykelturen som får stå för de extra kostnaderna som inbrottet innebär.

– Det känns extra ruttet att man stjäl från en välgörenhetsorganisation, säger Caroline Adolfsson Åhs.

Föreningen kommer att lägga ut en efterlysning på sina sociala medier efter maskoten.

– Han kanske ligger slängd någonstans. Alla barn som varit med i loppet känner ju igen apan, så vi hoppas att någon kan ha sett honom.

Artikeltaggar

BarncancerfondenBrott & blåljusCyklarInbrottKarlstadTeam RynkebyVälgörenhet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.