Jakobsson om Åslund, Lycksell och truppläget

Publicerad:
FBK:s general manager Peter Jakobsson har nu säkrat upp Per Åslund på ytterligare två år. Foto: Håkan Strandman

Olle Lycksell lämnar FBK medan Per Åslund är klar för två nya år.

Peter Jakobsson berättar att Lycksells flytt var en nyckel till Åslunds förlängning.

– Ja, men det är klart att allt handlar om att få ihop det sportsliga och det handlar även om ekonomi, säger Jakobsson.

Bekräftat: Åslund klar för FBKBeskedet: Olle Lycksell lämnar Färjestad

På midsommarafton gick Färjestad BK ut med att klubben har skrivit ett nytt tvåårsavtal med profilen Per Åslund som med andra ord stannar i Karlstad.

FBK:s general manager Peter Jakobsson är mycket nöjd.

– Det är klart att det känns jättebra med Per Åslund. Det här har varit vår och Pers målsättning från början. Sedan har det under våren ramlat på med nyförvärv och det är olika saker som har gjort att det har dragit ut på tiden med Per. Men vår och Pers ambition har som sagt hela tiden varit att lösa det. Det var väldigt skönt att vi fick till det och det är jag väldigt tacksam för och det vet jag att Per Åslund också är. Det känns jätteskönt, konstaterar Jakobsson.

Samtidigt som Åslunds förlängning presenterades meddelade Färjestad även att Olle Lycksell lämnar Karlstadsklubben där han var på ett lån från NHL-klubben Philadelphia Flyers.

Var det en nyckel att Lycksell lämnar och frigör utrymme för er i FBK?

– Ja, men det är klart att allt handlar om att få ihop det sportsliga och det handlar även om ekonomi. Nu löste det sig så att Olle och kanske vi kände att det blev väl trångt i den offensiva delen där vi tycker att Olle Lycksell ska vara. Därför kändes det naturligt att Olle kanske tog det här klivet. Då fanns det ingenting att tveka på, vi ville verkligen ha Per Åslund i gänget så det känns som en bra lösning för alla parter, säger Peter Jakobsson.

Inför förra säsongen skrev Åslund ett nytt ettårskontrakt med Färjestad. Den här gången blev det alltså två nya år för Kils-sonen.

– Det känns bra. Det känns tryggt för oss båda att ha det på det sättet. Vi har en del kontrakt som går ut nästa år så det känns bra att lösa det med tiden på två år, konstaterar Jakobsson.

Per Åslund stannar i FBK medan Olle Lycksell (nummer 20) lämnar och är klar för Växjö på ett ettårigt lån från Philadelphia Flyers.
Per Åslund stannar i FBK medan Olle Lycksell (nummer 20) lämnar och är klar för Växjö på ett ettårigt lån från Philadelphia Flyers. Foto: FREDRIK KARLSSON

Rekordjakt

Per Åslunds nya tvåårsavtal med Färjestad gör att han har alla möjligheter att bli den spelare som spelat flesta matcher i föreningens historia.

Mathias ”Matte” Johansson har rekordet med 678 FBK-matcher och Åslund står just nu på 649.

– Det är klart att det vore jätteroligt om det blir så. Men för oss handlar det bara om att Per är en duktig hockeyspelare och en bra människa som tillför saker i vårt lag. Så det är vad det handlar om, sedan kommer det andra som en bonus om det skulle bli så. Men det vore jättehäftigt den dagen om det blir så ja.

Med Per Åslund in och Olle Lycksell ut har Färjestad fortsatt 13 forwards i truppen.

Är det fler nyförvärv på gång in?

– Nej, nu tar vi midsommar och stänger den här dörren för en stund framöver i alla fall, säger Jakobsson.

För truppen är inte nödvändigtvis full.

– Vi är 13 forwards och vi har sagt att vi kanske ska vara 14 när vi drar igång. Men vi får se vad som händer och sker. Just nu ligger vi lågt i alla fall.

Lycksell klar för SHL-konkurrent: ”Står inför sitt definitiva genombrott”
Mathias ”Matte” Johansson i FBK-tröjan 2008. Totalt spelade ”Matte” 678 matcher för Färjestad BK.
Mathias ”Matte” Johansson i FBK-tröjan 2008. Totalt spelade ”Matte” 678 matcher för Färjestad BK. Foto: JOEL MARKLUND

Artikeltaggar

Färjestad BKFärjestad BK HerrIshockeyMathias JohanssonOlle LycksellPer ÅslundPeter JakobssonSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare