Hoppa till huvudinnehållet

En känslosam seger för Göran Antonsen: ”Har fått orättvis kritik”

Publicerad:
Utvändige Lionel vann Midsommersprinten i Årjäng.
Utvändige Lionel vann Midsommersprinten i Årjäng. Foto: Lennart Kihlman

V65-omgången vid Årjängs traditionsenliga midsommartrav avslutades med ett fint snabblopp.

Efter en hård duell var det Lionel som hade nosen först i mål.

– Han betyder mycket för mig så tårarna kom, sa Göran Antonsen.

Midsommarsprinten för den högsta klassen fick en aningen oväntad inledning när Star Advisor Joli tog sig förbi favoriten Giant Invalley i spetskampen och i den positionen körde sedan Paw Mahony.

Redan efter den första kurvan var Lionel framme på utsidan från sitt bakspår. I den sista kurvan såg det ut som att han skulle gå undan till en enkel seger men Star Advisior Joli gav sig inte och det blev en hård duell där Lionel var starkast. Bakom tätduon satt Giant Invalley fast med gott om sparade krafter som fyra.

Vinnartiden blev snygga 11,6/1 640 meter.

– Jag tycker att Lionel har fått en del orättvis kritik på slutet, han är trots allt elva år och nu visade han vilken fighter han är. Vi siktar på att starta Lionel i Årjängs Stora Sprinterlopp i juli, berättade Göran Antonsen.

Ny seger för Berglöf

Erik Berglöfs stall visar en fin form för dagen. I måndags tog I.D.Dig Deeper sin andra raka seger och under midsommarafton var det dags för A Deal is a Deal att vinna lopp. Trots ett tillägg var A Deal is a Deal snabbt i ledningen och även Bransbyns Juke Box, som var framme utvändigt 1 100 kvar, gjorde ett försök att utmana blev det en säker seger.

Jag fick köra sakta och han gick fort över mål och hade säkert kunna hålla det tempot en bit till. Han är stark och det enda problemet som han har är att han inte travar som bäst i kurvorna. Men han är perfekt på rakorna så man får köra då, sa Berglöf.

Det kördes fyra lopp som det sedan ska bli två finaler av den 16 juli, en final för varmblod och en för kallblod.

I det första loppet för kallblod tog Jan Roar Mjölneröd, som leder championligan i Årjäng, sin nionde seger på banan i år. Precis som i den senaste starten kom Tangen Tore till ledningen efter den första kurvan när Carl Johan Jepson släppte med årsdebuterande Olav. Från ledningen hade sedan Tangen Tore inga som helst problem att vinna loppet.

Årjäng är lite av min hemmabana och här trivs jag väldigt bra. Som loppet blev i dag hade vi full kontroll hela vägen, sa Mjölneröd.

I det andra kallblodsloppet till finalen gjorde Lysjö Kasper och grym prestation för Kristina Larsson men han fick inte vinna.

Efter ett lopp i dödens tog Lysjö Kasper över ledningen i den sista kurvan när favoriten Alm Randers galopperade, men den sista biten fick han ge sig mot Direktör Ribe, som Carl Johan Jepson gav ett lopp i andra par utvändigt och sedan fick en invändig lucka på upploppet med.

Dubbel för Goop

Björn Goop vann båda försöksloppen för varmblod och vinsterna kom från positionen utvändigt om ledaren. Först vann Goop med egentränade Apollo Creed, som i en hård upploppsduell på ett ärligt sätt svarade ut Golden Avenue.

Den andra segern kom med Gerben, som tränas av Hans Crebas. Goop körde fram till utvändigt om ledande Chang ut på slutvarvet och Gerben gick undan lätt på upploppet.

Tävlingsdagen avslutades med att Ebba Wiberg tog sin första tränarseger när Kingen in Ima spetsvann med Per Nilsson.

Artikeltaggar

ÅrjängÅrjängs travbanaBjörn GoopCarl Johan JepsonErik BerglöfHans CrebasKristina LarssonPer NilssonTravV65

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.