Hyvönen, Loney Dear och The Tallest Man On Earth till Alma Löv

Publicerad:
Tallest Man on Earth och Frida Hyvönen är bland årets artister. Foto: Jessica Gow

Det blir en konsertsäsong på Alma Löv även i år. När Stella Broos presenterar årets artister inleds konsertserien den 30 juli med Jennie Abrahamsson.

Nyligen invigdes årets utställning på Alma Löv Museum of Unexpected Art. Nu släpps även årets konsertprogram – Kristian Matsson, mer känd under artistnamnet Tallest Man on Earth, gör två spelningar i sommar. Alma Löv-bekanta Martin Hederos likaså, men i olika konstellationer.

– Martin Hederos har varit här många gånger, ingen sommar utan honom, konstaterar Stella Broos.

Stella Broos låter den egna musiksmaken styra artistbokningarna.
Stella Broos låter den egna musiksmaken styra artistbokningarna. Foto: Carl Edlom

Konserterna är anpassade efter rådande restriktioner, Stella Broos räknar med 50 personer i publiken vid varje tillfälle.

– Även om det sker i det lilla så känns det väldigt viktigt att låta kulturen ta plats även nu under pandemin. Under ansvarsfulla former.

Stinnerbom: ”Min uppväxt kommer alltid ikapp mig”

Skapa förutsättningar

Den personliga smaken har fått styra artistutbudet.

– Utställningsverksamheten är vår grund, konserterna görs till stor del utifrån mitt personliga intresse. Jag kan känna att de är ett måste för att jag ska kunna bo här på landet. Om det är något man saknar får man se till att skapa förutsättningar för det på den plats man är.

Scenen i Sjösala.
Scenen i Sjösala. Foto: Carl Edlom

I år kommer två av konserterna inte att hållas i själva museet, utan på tillhörande Sjösala i Östra Ämtervik. Frida Hyvönen kommer dit den 28 augusti och Naoko Sakata avslutar konsertserien där den 18 september.

– Jag fick en flygel av Rottneros park ifjol. Den står nu i Sjösala, det är delvis därför som Frida Hyvönen spelar där. Det kommer att blir väldigt vackert. Förhoppningsvis blir det en solokonsert med Martin Hederos där också i höst. Det blev ju aldrig några konserter i Sjösala i vintras, men det hoppas jag att det blir i år.

Biljetterna släpps den 1 juli kl 12.

Programmet i sin helhet:

Jennie Abrahamsson 30 juli

Loney Dear 2 augusti

Skator - 8 augusti

Majken - 12 augusti

Tallest Man on Earth 18-19 augusti

Martin Hederos med Joel Alme och Lovisa Samuelsson 20 augusti

Hederos & Hellberg 21 augusti

Frida Hyvönen 28 aug (Sjösala)

Naoko Sakata 18 september (Sjösala)

Artikeltaggar

Alma LövFrida HyvönenKonserterMartin HederosMusikNöje/KulturPopSjösala DansbanaStella Broos

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare