Hoppa till huvudinnehållet

Fortsatt turbulens inom Sunne fastighets AB – tre ledamöter lämnar styrelseuppdrag med omedelbar verkan

Publicerad:
Freddy Kjellström (C) lämnar uppdraget som ordförande i Sunne fastighets AB, tillsammans med två andra ledamöter, med omedelbar verkan. Foto: Privat

Ordförande, ledamot och en suppleant i Sunne fastighets AB lämnar sina uppdrag med omedelbar verkan.

– Det saknas en medvetenhet och en insikt om att bolaget är en del av en politiskt styrd organisation, skriver ledamöterna.

– Vi har kommit fram till att vi inte längre kan ta ansvar och sitta kvar i bolagsstyrelsen under rådande situation...vi anser att det föreligger brist på kompetens i flera led, skriver ledamöterna i ett pressmeddelande.

Turbulensen inom Sunne fastighets AB fortsätter och som NWT berättat om tidigare, där det bland annat varit fyra vd:ar på tre år och där förre styrelseordföranden Tobias Eriksson (S) avsade sig uppdraget.

Nu avsäger sig även den nya styrelseordföranden Freddy Kjellström (C) uppdraget tillsammans med styrelseledamoten Kerstin Larsson (C) och styrelsesuppleanten Bengt Hedelin (C).

– Vi kan inte längre ta ansvar i en bolagsstyrelse där situationen urartat. En styrelse där majoriteten fattar beslut fortlöpande utan att det föreligger erforderliga beslutsunderlag, där enskilda styrelseledamöter menar sig inte behöva inläsning för beslutsärenden, där befogenheter överskrids, lagrum åsidosätts, och där styrelsen trots detta väljer att fatta stora viktiga beslut, skriver ledamöterna i pressmeddelandet.

Sunne fastighets AB hade ordinarie styrelsemöte den 15 juni. Två dagar senare kallades till extra sammanträde 17 juni.

– Vd kallade till ett styrelsemöte där styrelsen skulle fatta beslut om återlämnande av förvaltningen av kommunala fastigheter och det med endast sex timmars varsel, skriver ledamöterna.

– Jag kom in här i slutet av oktober på det här uppdraget och syftet var att vi skulle få ordning, men tyvärr kan jag bara konstatera att vi har ett fastighetsbolag som kommit på avdrift från kommunen i allt större utsträckning, där majoriteten av styrelsen och vd har valt att distansera sig i allt längre utsträckning från kommunen, säger Freddy Kjellström till NWT.

- Vi har haft många möten under vintern och våren och det har resulterat i att det blivit ett låst läge och vi känner vi tre som har avgått att vi kommer inte vidare längre, säger Freddy Kjellström.

Tidigare under dagen fick NWT motta ett mejl med texten:

”Med anledning av Sunne Fastighets AB:s styrelsemöte som ägde rum under föregående vecka så har presidierna för kommunfullmäktige och kommunstyrelsen sammanträtt och ett extra kommunstyrelsemöte kommer att hållas onsdag den 30 juni. Innan det har ägt rum kommer inga fler kommentarer att lämnas”.

Då ville inte Kristina Lundberg (C) kommunstyrelsens ordförande säga något om bakgrunden till mejlet.

Men efter att ledamöterna skickat ut pressmeddelandet under eftermiddagen säger hon:

– Jag vill fortfarande inte förekomma det ärende som ska upp i kommunstyrelsen, men det är klart att det som händer i fastighetsbolaget ser vi allvarligt på. Därför har vi en skyldighet att agera och mera än så kan jag inte säga.

Artikeltaggar

Bostad och byggenFreddy KjellströmPolitikSunneSunne Fastighets ABSunne kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.