Hoppa till huvudinnehållet

Efter succén – planerar redan för jättearrangemang: "9 000 åskådare"

Publicerad:
Trots ett ihållande regn och temperaturer långt under önskvärd sommarvärme är Johan Engberg nöjd med gårdagens arrangemang.
Trots ett ihållande regn och temperaturer långt under önskvärd sommarvärme är Johan Engberg nöjd med gårdagens arrangemang. Foto: Erik Simander/TT

Igår hoppade Armand Duplantis sex meter, Henrik Larsson sprintade sin hundring på 10,29, Daniel Ståhl vrängde iväg diskusen upp mot 65, 68 meter fyra gånger och exilvärmländskorna Irene Ekelund och Claudia Payton gjorde upp i damernas 100 meter.

Mitt i allt står arrangören IF Göta med Johan Engberg i spetsen.

– Stort tack till alla iblandade funktionärer och aktiva för att de gör det bästa av situationen och bara kör, säger Götabossen.

Omkring 500 personer fanns på Tingvalla, en efterlängtat hög publiksiffra efter ett år av tomma läktare och annat som hört pandemin till.

– Det är så klart jättekul att kunna återgå till något som liknar det normala. Det är en ganska liten publik, 500 personer, men jag tycker att de vissa gånger lät som ännu fler. Det känns kul och det vet jag att många av de aktiva längtat efter. Publiken är lite varför man håller på, för att showa och underhålla. För oss som arrangör är det en lite bättre ekonomisk situation, även fast det är långt ifrån vad det brukar vara.

På tal om show, Duplantis sexmetershopp. Vad tänkte du när du såg honom ta sig över?

– Jag var otroligt glad för hans skull, sen är det alltid en oro med det vädret som var. Han är otroligt proffsig och har trots sin unga ålder väldigt bra koll på grejerna och kunskap om stavhopp. Stort imponerad av idrottsmannen Armand Duplantis igår, det säger något när Piotr Lisek som klarade 5,70, 5,80 härom dagen bara klarade 5,50. Det säger lite om Armands kapacitet.

Duplantis krossade stadionrekordet – hoppade sex meter på Tingvalla

Ja han kallade det ”ett säkerhetshopp”, man undrar ju vad det är för övermänniska?

– Precis, han ville väl inte chansa när det var det vädret det var. Han tog alltså sex meter med en stav som verkligen inte var den största han har att hoppa med. Det finns mer där, helt klart.

Två värmländska hopp i Kaiza Karlén och Erika Kinsey fick kasta in handduken, är det ett litet solk i bägaren för er som arrangör?

– Det är alltid så när det är sånt väder, de aktiva blir mer försiktiga och känner efter mer. Det är en större utmaning och vi får fler strykningar, det blir lite tunt i vissa grenar. Aktiva vågar inte, vissa ska till OS och då blir man lite försiktigare och känner efter lite mer. Det är ganska symptomatiskt för sånt här väder.

Vädret, har man lite panik som arrangör inför eller hur tänker man?

– Absolut tycker man att det är tråkigt, men det är det enda vi inte kan påverka. Det är lite som det är. Som tur är har både publik och aktiva den insikten och respekten. Man får göra det bästa av det, vår organisation presterade otroligt bra igår. Det är svårt att genomföra ett arrangemang, de aktiva blir kalla snabbt och det gäller att få det att flyta på. Vi gav de aktiva de bästa förutsättningarna utifrån vädret.

Väderleken till trots, det bjöds på väldigt många fina resultat.

– Daniel Ståhl presterar på en nivå som utifrån vädret är något utöver det vanliga. Henrik Larsson ska också nämnas, när många andra sprinter slänger in handduken visade han att det går att springa fort även i dåligt väder. Man får värdera hur fort hans 10,29 är i soligt och medvind, det var ett riktigt bra lopp ha gjorde.

Storstjärnans passning efter segern: ”Sorry alla FBK:are”Säsongsbästa för missnöjd hemmastjärna: ”Jag ”fuckade” starten”Melwin ute efter tuffa uppladdningen: ”Inte tillräckligt bra”

Nästa GP blir det sista på Tingvalla, blir det ett speciellt arrangemang?

– Vi börjar med det nu, vi måste hitta ett bra datum till att börja med. När vi gjort det ska vi bygga en riktig friidrottsfest på Tingvalla och avsluta och stänga Tingvalla på ett värdigt sätt. Det vore superkul om vi kunde slå publikrekordet för friidrott i Värmland som är på 9 000 åskådare. Det ska vi ladda för i Karlstad och Värmland, att stänga Tingvalla på ett värdigt sätt. Sen kan man få plocka med sig lite inventarier, det brukar vara klassiskt när man stänger klassiska arenor.

Skoog tvåa: ”Det var skitdåligt”Kramer: ”Nöjd med känslan efter idag”

Artikeltaggar

Armand DuplantisClaudia PaytonDaniel StåhlFriidrottHenrik LarssonIF GötaIrene EkelundJohan EngbergKarlstad GP

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.