28-åring överklagar livstidsdom för mordet på Kari, 58

Publicerad:
Kari Ylioja mördades i ett ödehus i Lesjöfors i slutet av november förra året. Foto: Privat

Han dömdes till livstid för mordet på Kari Ylioja, 58.

Nu överklagar den 28-årige mannen domen.

”XX yrkar att hovrätten skall ogilla åtalet avseende mord” skriver hans advokat Kerstin Samuelsson.

Den 28-årige Filipstadsbon dömdes för en knapp månad sedan till livstids fängelse efter att Värmlands tingsrätt konstaterat att han var skyldig till det brutala mordet på Kari Ylioja, 58, i Lesjöfors.

Tingsrätten beskrev i domen att 28-åringen använt ett ”helt besinningslöst våld” i samband med brottet och att gärningen var särskilt hänsynslös.

Men nu väljer 28-åringen att överklaga domen till hovrätten.

”Felaktig bedömning”

Han vill i första hand frias helt från brottsmisstankarna alternativt dömas för misshandel och vållande till annans död, eller i andra hand för dråp.

Den 28-årige mannen tog bussen till Filipstad efter mordet.
Den 28-årige mannen tog bussen till Filipstad efter mordet. Foto: Polisen

”XX anser att tingsrätten har gjort en felaktig bedömning såväl vad gäller skuldfrågan som vad gäller påföljdsfrågan” skriver Kerstin Samuelsson i överklagan.

Det var i slutet av november förra året som den tidigare skogsarbetaren Kari Ylioja anmäldes försvunnen av sin familj efter att de inte fått kontakt med honom på flera dagar.

Polis hittade honom senare ihjälslagen i ett ödehus i Lesjöfors som den nu dömde 28-åringen tidigare hyrt.

28-åringen har medgivit att han och Kari Ylioja bråkade och att han då slagit honom upprepade gånger med knytnävar och armbågar, men att han inte gjort sig skyldig till ett dödligt våld.

28-åring döms till livstid för mordet på Kari, 58Peter mötte sin brors misstänkte mördare i rättenMisstänkt mördare i rätten: ”Ett besinningslöst våld”Familjen om mördade skogsarbetaren Kari, 58

Artikeltaggar

Brott & blåljusHovrättenLesjöforsMordMordet i Lesjöfors

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare