Klart: Bik hyllar ikonen – hissar tröjan

Publicerad:
Bik Karlskoga hyllar Christian Carlsson under kommande säsong. Foto: Ingvar Carlsson

Efter 20 säsonger i Bik Karlskoga, flest av alla någonsin, kommer föreningen nu hylla Christian Carlsson.

– "Cribbe" har under väldigt många år stått för allt Bik vill stå för. En backgeneral som kom till jobbet varje dag, han satte alltid laget före jaget och krävdes det att han täckte skott med huvudet före tvekade han aldrig, säger Torsten Yngvesson.

702 matcher över två decennier, Christian Carlsson blev en stor profil i Bik Karlskoga och var essensen av en ”Bikare”.

Hans sexa pensionerades redan inför förra säsongen, men hyllningen har på grund av pandemin fått vänta – tills nu. Den 21 januari gästar Vita Hästen Nobelhallen och då åker ”Cribbe” upp i taket.

– Jag blir väldigt stolt. Det har blivit några timmar i hallen genom åren och detta är väl ett kvitto på att man gjort någonting bra. Det kommer bli en fantastisk och säkerligen en känslosam kväll som jag redan ser fram emot, säger Christian Carlsson till Bik Karlskogas hemsida.

För klubbchefen Torsten Yngvesson var det aldrig någon tvekan om att sexan skulle pensioneras.

– "Cribbe" har under väldigt många år stått för allt BIK vill stå för. En backgeneral som kom till jobbet varje dag, han satte alltid laget före jaget och krävdes det att han täckte skott med huvudet före tvekade han aldrig. "Cribbe" gav moderklubben allt under 20 säsonger, nu ser vi vår chans att ge tillbaka. Det är en självklarhet att sexan ska upp i taket, säger BIK Karlskogas klubbchef Torsten Yngveson.

Under sina 20 säsonger i Bik var Carlsson med om att spela elva SHL- och Elitseriekval och att representera klubben under tre årtionden. Han kom in i a-laget som 16-åring inför säsongen 1994/95 och gjorde sin sista match för Bik säsongen 2013/14.

Carlsson tar plats bredvid Bengt-Åke Gustafssons 16, Tobias Thermells nummer 11 och Krisofer Näslunds 24.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagChristian "Cribbe" CarlssonIshockeyKarlskogaNobelhallenTorsten Yngveson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare