Hoppa till huvudinnehållet

Kinsey om OS-jakten med Skoog: ”Vi är positiva”

Publicerad:
Reporter Bengt Sundler
Bengt Sundler
bengt.sundler@nwt.se
Högt i tak. Erika Kinsey får kanske får träna i nya hallen när den är klar, Karlstadsbo som hon är.
Högt i tak. Erika Kinsey får kanske får träna i nya hallen när den är klar, Karlstadsbo som hon är. Foto: Joachim Lagercrantz

Erika Kinsey jagar OS-kvalgränsen 1,96 tillsammans med träningskompisen Sofie Skoog.

Kan det komma på Tingvalla?

– Vi får se, säger Kinsey.

Hon flyttade till Karlstad i januari och började träna med gruppen under ledning av Stefan Holm.

– När allt började stängas i USA funderade jag på vart jag skulle ta vägen, och ville inte åka hem till Sverige och träna själv, berättar 33-åringen med rötter i Östersund.

Hon frågade om hon fick komma till Karlstad och var välkommen.

– Det har varit en motivationshöjare. Även om jag var skadad första månaderna har det varit roligaste och bästa månaderna på många år. Vi har så kul på träningarna och pushar varandra. Skönt att ha någon som förstår ens liv, för det är väldigt speciellt.

Sofie Skoog.
Sofie Skoog. Foto: Peter Bäcker

Kinsey och Skoog har känt varandra länge.

– Vi har rest mycket ihop och bor tillsammans på tävlingar. Jag tror det är därför det funkar så bra, för det är egentligen svårt att träna med en konkurrent.

Medan Kinsey närmar sig OS har Skoog bara 1,84 hittills den här säsongen.

Hur peppar ni varandra i OS-jakten?

– Det är varje dag på träningen. Vi är positiva, vi måste verkligen göra det vi kan på både träning och tävling, med teknik men också att må bra runtomkring, det är ändå viktigast. Mår man bra och har kul kommer resultaten också.

Kinseys personrekord är 1,97 så OS-kvalgränsen är väldigt hög. Hon har tappat träning på grund av skadan, men är på gång. I helgen vann hon i Tyskland på 1,92.

– Jag hade två bra försök på 1,96. Det vore skönt att ta och att formen stiger.

Banrekordet på Tingvalla har Kajsa Bergqvist på just 1,96.

Ska du snuva henne på rekordet?

– Vi får väl se, säger Kinsey och ler.

I fjol deklarerade hon att det var hennes sista säsong och hon skulle sätta punkt med OS, men OS flyttades fram och så även avskedet.

Är det här ditt sista år?

– Jag hade sagt länge att förra skulle vara sista. Men nu när jag var skadad och missade så många månaders träning känns det som jag skulle kunna köra en säsong till, men vi får se... Det känns som det här blir sista.

Oavsett om du kommer till OS eller inte?

– Jo, det tror jag.

Artikeltaggar

Erika KinseyFriidrottSofie Skoog

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.