Hoppa till huvudinnehållet

Fastnade i bilen under ovädret: ”Som att sitta i en biltvätt”

Publicerad:
Söndagens oväder fällde många träd över olika vägar. Peter Dahlén och hans fru var två av de som fastnade i trafiken. Genrebild.
Söndagens oväder fällde många träd över olika vägar. Peter Dahlén och hans fru var två av de som fastnade i trafiken. Genrebild. Foto: Johan Nilsson / TT

Under gårdagen var Peter Dahlén hos svägerskan i Revsand tillsammans med sin fru. När det mörknade och blixtarna började lysa upp himlen vände de hemåt mot Kristinehamn och lämnade ovädret bakom sig.

Men plötsligt hade de istället ovädret framför sig och körde rakt in i det.

– Min fru körde in som i en dimma, vi var bara meter ifrån träd som föll, säger Peter Dahlén.

Någon kilometer från Revsand, i riktning mot Kristinehamn fick paret ovädret över sig.

Träden började svaja och nederbörden tilltog.

Det bakomvarande fordonet som nyligen syntes i backspegeln var plötsligt borta.

– Då hade ett träd rasat bakom oss, säger Peter Dahlén.

Det började även hagla och bilköerna var snart ett faktum.

– Det var som att sitta i en biltvätt. Hela bilen skakade och det dundrade. Det såg ut som att det var vatten överallt, säger Peter Dahlén.

När familjen satt fast mitt i ovädret uppfattade de inte riktigt omfattningen.

– Vi fattade inte att det var så pass allvarligt, men när det väl klarnat så var det träd precis överallt, säger Peter Dahlén.

Efter första röjningsarbetet filmade han förödelsen medan de körde förbi. Längs med hela vägen låg det fullt med avsågade träd som tidigare korsat vägen.

– Det var ren tur att man inte fick något träd på sig, säger Peter Dahlén och ger en eloge till alla som hjälpte till med att få undan träden från vägen.

Artikeltaggar

ÅskaBrott & blåljusKristinehamnTrädVäder

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.