Småbarnspappans särbo om sorgen efter dödsbudet

Publicerad:
Den försvunna småbarnspappan besökte en bensinmack i Årjäng innan han försvann. Foto: Polisen

Hennes dotters pappa hittades död efter att ha varit spårlöst försvunnen i en månad.

Nu berättar småbarnspappans särbo om sorgen och saknaden efter honom.

”Vi har pendlat mellan hopp och förtvivlan. Han är mycket saknad” skriver hon i ett sms.

De hade suttit och tittat på tv tillsammans en tidig lördagskväll i hennes hem i Dalsland i mitten av maj.

Men småbarnspappan var trött och valde att gå hem till sig - det var sista gången hans särbo och deras gemensamma dotter såg honom.

Efter ett intensivt sökarbete och en uppmärksammad mordutredning hittades den 43-årige mannen död i skogen utanför Årjäng i lördags.

”Extremt påfrestande”

Hans anhöriga fick dödsbudet på onsdagskvällen, på torsdagen bekräftade polis och åklagare att småbarnspappan var identifierad och att det inte finns någon misstanke om brott i samband med hans död.

I ett långt sms till NWT skriver nu hans särbo om de senaste fyra veckorna och hur familjen slitits mellan hopp och förtvivlan om att få träffa sin pappa, pojkvän, son och bror igen.

”För oss som delade hans vardag - det vill säga jag och vår dotter, hans mamma och hans syster - är det naturligtvis fruktansvärt tungt. Under fyra veckor har vi pendlat mellan hopp och förtvivlan och det har varit extremt påfrestande.”

Det var vid ett större skogsområde vid gamla järnvägsbanan söder om Årjäng som polisen under en period sökte efter den försvunne mannen.
Det var vid ett större skogsområde vid gamla järnvägsbanan söder om Årjäng som polisen under en period sökte efter den försvunne mannen. Foto: Helena Karlsson

”Han är mycket saknad”

Samtidigt är beskedet att småbarnspappan inte blivit mördad en lindring för familjen.

”Gårdagens besked om att han inte verkar ha dött av någon annans hand är väl lite av en lättnad. Vi kan lättare acceptera att han gick vilse och fick en stroke eller hjärtinfarkt eller liknande.” skriver särbon.

Hon avslutar:

”Det är tragiskt oavsett och han är mycket saknad.”

Försvunne småbarnspappan hittad – mordutredning nedlagdÅklagaren: ”Kroppen hittades av en tillfällighet”Stor polisaktivitet när kroppen hittades: ”De for i skytteltrafik”

Artikeltaggar

ÅrjängBrott & blåljusDalslandFörsvunna personerFörsvunne småbarnspappan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare