Insändare: Hylla vårt landslag i EM i stället för att hata

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Marcus Berg missade sin målchans, visst, men är det någon som tror att inte han själv är mest besviken över detta? Vi ska hylla vårt landslag, tycker insändarskribenten.
Foto: Pierre Philippe Marcou
Såg matchen mellan Sverige och Spanien i fotbolls-EM på måndag kväll.
Spel mot ett mål, visst, men trots detta lyckades det svenska landslaget genom en heroisk insats ta med sig en poäng, en poäng som i slutändan kan visa sig oerhört viktig, en poäng som egentligen ingen räknat med.

Var det snyggt, var det en fin underhållning som Sverige bjöd på?

Kanske inte, men det var disciplinerat och taktiskt genomfört under i princip 90 minuter. Spanien hade mycket boll (75 procent), men Sverige (25 procent) skapade i princip lika många riktigt vassa målchanser som Spanien.

Marcus Berg missade sin målchans, visst, men är det någon som tror att inte han själv är mest besviken över detta? Tror någon att han ryckte på axlarna och gick därifrån helt oberörd? Troligtvis inte. Var de andra i laget förbannade för att han missade, troligtvis inte. Istället stöttade de Marcus, som speciellt de vet, är oerhört viktig för laget. Att sätta laget först är det viktigaste i idrott som fotboll.

Hur tänker då alla som en minut efter matchen kastade sig på närmaste tangentbord och började lägga ut det ena hatinlägget efter det andra på alla sociala medier som finns? Vet inte hur det tänkte, troligtvis inte alls.

Varför kan inte alla dessa istället glädjas över en poäng, och att Sverige vann den poängen som ett lag? Sverige var ju lika nära som Spanien att göra mål. Varför låter man då sitt eget hat mot en person och en missad målchans ta överhanden så till den grad att man omedelbart måste skriva av sig sin frustration genom att lägga ut hat på sociala medier? Kan inte förstå detta.

Kanske kommer dessa inlägg från människor som har barn i närheten. Hoppas inte dessa utsätts för samma ilska när de utövar sina intressen, som till exempel fotboll.

Tycker att vi i stället ska hylla vårt landslag och alla andra lag som gör att vi överhuvudtaget tittar på fotboll, förhoppningsvis för att vi tycker det är roligt och spännande, och ta med oss landslagets egna ord: Vi vinner och vi förlorar tillsammans!

Axel/C.A

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.