Insändare: Vi känner oss otrygga i våra egna hem

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Är det verkligen meningen att vi som delar trappuppgång med denna granne inte ska våga gå utanför dörren utan att bli hotade, undrar insändarskribenten.
Foto: Hasse Holmberg
KBAB, är det meningen att vi ska känna oss otrygga i vårt egna hem?
Under flera år har vi levt i samma trappuppgång som en människa som agerat hotfullt och stört oss på nätterna genom att skrika och slå i trapporna. Under den senaste tiden har det blivit så pass illa att denna människa har spottat oss i ansiktet och skrikit fula ord till oss.

Vi har fått ringa störningsjouren flertalet gånger utan resultat. Polisen har även varit inblandad och det finns kontaktförbud mot denne granne. Men jag undrar, vad gör KBAB åt situationen..? Ingenting!

Grannen har blivit vräkt, men bor fortfarande kvar och vi har fått till svar att ni inget kan göra.

Är det verkligen meningen att vi som delar trappuppgång med denna granne inte ska våga gå utanför dörren utan att bli hotade? Finns det verkligen inget mer att göra åt situationen? Det börjar bli ohållbart. Vi känner oss inte trygga i vårt hem och vi får inget stöd av er.

På er hemsida står det att ni arbetar efter visionen "Vi skapar hem med livskvalitet för Karlstadsborna". Men vilken livskvalitet erbjuder ni oss som behöver stå ut med detta? Vilken livskvalitet ger ni oss genom att låta oss bli hotade, spottade på och riktigt skrämda? Vilken livskvalitet ger ni oss om vi känner oss otrygga i vårt egna hem?

Både vuxna och barn är rädda!

Grannar

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.