Hoppa till huvudinnehållet

TV: Proffstränarens bästa tips – så blir du bättre på golfbanan

Publicerad:

Har du kört fast i din utveckling och behöver bli bättre på hur du slår ut bollen från tee eller på hur du träffar green på färre slag? Slår du snett i putten men förstår inte varför?

Lugn! NWT tillsammans med Fredrik Eliasson på Karlstad GK hjälper dig.

I tre avsnitt visar vi dig hur du blir bättre på att slå ut bollen, hur du träffar rätt med klubban och hur du lär dig sikta putten rätt.

Du får dessutom två riktigt bra tips från Fredrik Eliasson på hur du blir en ännu bättre golfare.

Och för dig som inte ens börjat spela golf än finns ett specialavsnitt om hur du lär dig hålla klubban rätt och hur du svingar den för att få bra bollträff.

Börja med att gå in på borjaspela.golf.se för att ta reda på vad som behövs innan du beger dig till golfbanan.

Fredrik Eliasson har jobbat som golftränare sedan 1995 och elva år senare började han på Karlstad GK där han är headpro.

På elitnivå tränar han många stjärnor, till exempel Jenny Haglund och Filippa Möörk som tävlar för hans hemmabana. Fredrik är oerhört noggrann och pedagogisk och det som inte han vet om golf är helt enkelt inte värt att veta.

TIPS

Enkla hjälpmedel

Köp ett torrschampo för att öva på hur du träffar bollen. Fredrik Eliasson tipsar i del ett om hur du lär dig identifiera hur bra du är på att träffa bollen mitt i klubban

Gör ett siktverktyg – en egen ”tutor” – av en isskrapa till bilen för att bli bättre på att träffa hålet på green. Dra en rak linje och fäst ett långt snöre i.

Artikeltaggar

Fredrik EliassonGolfKarlstad GK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.