Hoppa till huvudinnehållet

Vikingarna i Allsången på Skansen

Publicerad:
Programledaren Sanna Nielsen presenterar årets artister för Allsång på Skansen.
Programledaren Sanna Nielsen presenterar årets artister för Allsång på Skansen. Foto: Claudio Bresciani/TT

Benjamin Ingrosso tar över Sollidenscenen på "Allsång på Skansens" extraprogram "Allsångsscenen är din".

Under säsongen uppträder även Vikingarna, Nisse Landgren och Molly Sandén.

Sanna Nielsen är tillbaka som allsångsledare för sjätte året i rad i SVT-programmet som traditionsenligt sänds från Skansen under sommarmånaderna. I år välkomnas dessutom publiken tillbaka till Allsångsscenen efter fjolårets pandemiuppehåll.

– Det känns så fantastiskt att få välkomna lite publik och få reaktioner. Det känns fantastiskt, jag kom in här och det började pirra direkt! Det är ingen som tror mig när jag säger så för att det är sjätte säsongen, men det är ett år sedan sist och jag har också levt med att inte stå på scenen, säger Sanna Nielsen.

Utmaningen för årets säsong blir att hitta balansen mellan tittare och publik på plats, tror Nielsen.

– Det blir lite nytt, vi har publik men vi har fortfarande pandemi. Vi har inte gjort det här programmet med lite publik tidigare och det är fortfarande regler som ska följas. Den balansen blir lite speciell, så det kommer nog att ta något program innan man kör in sig i det där, säger hon.

Sandén inleder

En av de första artisterna ut är Molly Sandén, som släppte albumet "Dom ska veta" i år. Sandén har även uppmärksammats på Oscarsgalan 2021, eftersom hon gör en av rösterna i filmen "Eurovision song contest: The story of fire saga". I avsnittet får hon sällskap av bland andra komikern Per Andersson och artisterna Lisa Nilsson, Pernilla Andersson, Anis Don Demina och Sami.

"Allsång på Skansen" bjuder även på flera av årets Melodifestivaldeltagare. I det andra avsnittet dyker Eric Saade upp, medan Eva Rydberg och Ewa Roos får chans att showa i det tredje avsnittet. Den 27 juli är det dags för Melodifestivalvinnaren Tusse Chiza att kliva upp på Allsångsscenen, tillsammans med bland andra Arvingarna, Cherrie och Eagle-Eye Cherry.

På popfronten kan tittarna se fram emot Thomas Stenström, Tove Styrke, Newkid och Sabina Ddumba under säsongen.

Ingrossos timme

Den 10 augusti är det dags för "Allsångsscenen är din" – det extraavsnitt som sänds efter att den vanliga allsången har slutat. Här får en artist får breda ut sig med egna låtar under en timme – och den här gången är det Benjamin Ingrossos tur. Under året släppte han albumet "En gång i tiden", dessutom har han dykt upp i tv-rutan med sitt eget matlagningsprogram "Benjamins" under vintern.

– Det känns skitstort, superärofyllt! Speciellt med de artister som har gjort det här innan. Jag ska verkligen göra mitt bästa så det ska bli så bra som det kan bli, säger Benjamin Ingrosso.

Ingrosso utlovar en musikalisk resa på svenska och engelska med mycket energi, där publiken verkligen ska få ta del av liveupplevelsen.

Som 23-åring är han den yngsta artisten hittills som håller i extratimmen.

– Det sätter också en press. Ska man ha en timme ska man ofta ha en lång erfarenhet, vilket jag någonstans har – jag har hållit på sedan jag var 7–8 år. Jag ska lägga ner mycket tid på det här så att det är musikaliskt "entertaining", säger han.

Hur är det med nerverna?

– Det ska bara bli kul. Jag brukar vara nervös när det bara är en låt men nu när man har en timme blir det som en egen konsert, det är som hemmaplan.

I årets sista Allsångsavsnitt får tittarna underhållning från bland andra Maja Francis, Chris Kläfford, Peter Jöback och Timbuktu.

"Allsång på Skansen" har premiär den 29 juni och det sista avsnittet sänds den 17 augusti.

Fakta: "Allsång på Skansen"

29 juni: Per Andersson, Lisa Nilsson, Pernilla Andersson, Molly Sandén, Anis Don Demina.

6 juli: Sabina Ddumba, Eric Saade, Lena Jonsson Trio, Uno Svenningsson.

13 juli: Eva Rydberg & Ewa Roos, Takida, Loreen, Thomas Stenström

20 juli: Jelassi, Frida Öhrn, Newkid, Vikingarna, Brynolf & Ljung

27 juli: Arvingarna, Eagle-Eye Cherry, Cherrie, Tusse

3 augusti: Sandro Cavazza Charlotte Perrelli, Darin, Tove Styrke

10 augusti: Nisse Landgren med Tolstoy/Sand, Shith & Thell, Daniela Rathana

Allsångsscenen är din: Benjamin Ingrosso

17 augusti: Maja Francis, Chris Kläfford, Peter Jöback, Timbuktu

Artikeltaggar

AllsångChris KläffordEric SaadeMolly SandénNöje/KulturPernilla AnderssonPeter JöbackSanna NielsenThomas StenströmTove StyrkeTVVikingarna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.