Stjärnans egna ord efter uppbrottet från Färjestad – här hamnar han nu

Publicerad:
Jacob Nilsson har redan nästa uppdrag klart efter tiden i Färjestad. Foto: FREDRIK KARLSSON

Jacob Nilssons tid i FBK blev en missräkning och stannade vid ett år. Han håller dock huvudet högt och tar redan nu sikte mot hösten där han kommer att representera Frölunda.

– Det är klart att jag känner en revanschlust efter det här. Jag vill visa för alla andra, men mest för mig själv att jag kan mycket mer, säger han till NWT.

Klart: Nilsson lämnar FBK

Sportbladet var först med uppgifterna om att Jacob Nilssons dagar i FBK var räknade.

Under tisdagen kom också bekräftelsen från klubben.

Sejouren i Karlstad stannade vid en säsong och resulterade i 23 poäng under grundserien, i slutspelet följdes det upp med en assist.

Inte i nivå med hur varken hans egen eller klubbens kravbild såg ut när säsongen startade.

– Klart att det känns tråkigt. Men det blir bäst för min del och jag har trivts jättebra i staden och har dessutom knutit massa fina kontakter, säger Jacob Nilsson.

Känner du att du har fått en ärlig chans i klubben?

– Ja, men sedan har det varit lite andra saker som spelat in som har gjort att jag inte riktigt kunnat få ut det jag velat.

Kan du gå in på vad det handlar om?

– Nej, det håller jag för mig själv.

”Förväntat mig mer”

Nilsson kom till Färjestad med höga förväntningar efter att ha gjort två säsonger i Chicago Blackhawks organisation. Många trodde att han skulle finnas med bland lagets ledande spelare.

Stundtals visade han också varför, men som helhet fick han det aldrig riktigt att stämma i FBK-tröjan.

– Jag hade också förväntat mig mer. Det är svårt att sätta fingret på exakt vad som inte stämde. Men det tog ett tag att komma in i den svenska hockeyn igen och sedan kanske jag hade för höga krav på mig själv. Jag vet i alla fall att jag kan betydligt bättre och det kommer jag kämpa för att visa nu.

Klar för rivalen

Nilssons framtid är redan utstakad efter utköpet från FBK – nästa säsong kommer han att representera Frölunda.

Forwarden blir därmed kvar i SHL och lita på att det kommer att vara en spelsugen stjärna när SHL drar igång i höst.

– Det är klart att jag känner en revanschlust efter det här. Jag vill visa för alla andra, men mest för mig själv att jag kan mycket mer.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström om nytillskottet:

– Det dök upp en möjlighet och vi hittade en lösning. Jacob är en skicklig och skridskostark spelare, en leftare med offensiv spets, säger han till klubbens hemsida.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyJacob Nilsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare