Hoppa till huvudinnehållet

Slutar efter tio år hos Goop: ”Känns rätt att starta egen verksamhet”

Publicerad:
Anton Sverre, här med Next to None Sib, blir ny proffstränare på Färjestad vid månadsskiftet.
Anton Sverre, här med Next to None Sib, blir ny proffstränare på Färjestad vid månadsskiftet. Foto: Elinor Thuresson

Färjestadstravet kommer att få en ny proffstränare inom kort.

Efter tio år som hästskötare hos stall Goop kommer Anton Sverre att starta en egen verksamhet den 1 juli.

– En önskenivå är att komma upp på 25 hästar i träning, säger han.

Efter att Easter M.I. vann lopp på Färjestad i början av mars berättade Anton Sverre att han hade sin proffslicens vilande och att han var tvungen att aktivera den under 2021 för att inte behöva gå om kursen.

Nu är ett beslut taget och från månadsskiftet blir Sverre ny tränare på Färjestad, något som travronden.se var först att berätta om.

– Jag hade året på mig att ta ut licensen. Jag tar ut den nu för det känns lite enklare att starta en verksamhet på sommaren och förhoppningsvis kan man få in lite unghästar.

Har 27 boxar

Det är på Peter Cederins gård i Molkom som Anton Sverre kommer att bedriva sin verksamhet. I nuläget har han tre hästar på sin träningslista men det kommer att öka redan den 1 juli.

– Troligtvis kommer det att vara sju hästar när jag drar igång min verksamhet. Totalt finns det 27 boxar på gården och en önskenivå att komma upp till på sikt är 25 hästar i träning. Till att börja med är målet att få tio till tolv hästar och sedan öka successivt. Allt beror på hur det går, om man kan hitta en bra häst och göra reklam för sig, säger Sverre.

Positiva signaler

Det är tuffa tider i många branscher i spåren av coronapandemin men Anton Sverre har fått positiva signaler när det gäller intresset för hans verksamhet.

– Jag har ringt till personer som jag har tänkt att ha som hästägare och jag har fått en bra känsla i alla fall. Just nu är målsättningen att komma igång och ta det därifrån, det får bli mer målsättningar nästa år.

Det blev tio år hos stall Goop för Anton Sverre och det är en tid som har varit utvecklande.

– Jag har haft det väldigt fritt och alltid fått en bra feedback av först Olle och sedan Björn. Men nu känns det rätt i tiden att starta den egna verksamheten.

Artikeltaggar

Anton SverreBjörn GoopMolkomTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.