Klart: Nilsson lämnar FBK

Publicerad:
Jacob Nilsson lämnar Färjestad. Foto: Erik Simander/TT

Jacob Nilsson lämnar FBK.

Det bekräftades via klubbens sajt under tisdagsförmiddagen.

– Vi kommer att få svårt att ge Jacob den rollen som det var tänkt nu när centersidan ser ut som den gör, säger GM Peter Jakobsson till sajten.

Sportbladet skrev redan i förra veckan om att Jacob Nilsson var på väg bort – uppgifter som Peter Jakobsson vägrat bekräfta.

Men nu är det alltså klart.

Jacob Nilsson lämnar Färjestad trots att han hade ett år kvar på kontraktet.

Stjärnans egna ord efter uppbrottet från Färjestad

– Att komma in och någonstans försöka ersätta både Marcus ”Lilliz” Nilsson och i viss mån också Linus Johansson i sitt spelsätt var en tung uppgift. Med tanke på att Linus nu har återvänt, samt att vi fick in Jacob de la Rose så blir centersidan trång. Där känner vi att vi inte kan erbjuda varken speltid eller roll som det var tänkt för Jacob Nilsson. Vi har därför kommit överens om att gå åt varsitt håll, säger Jakobsson till FBK:s hemsida.

Totalt noterades Nilsson för 23 (13+10) poäng på 50 matcher i den grönvita dressen.

– Han satte personligt poängrekord i SHL under säsongen som gick, och han har enligt mig ha fått lite orättvis kritik mellan varven. Jacob har under hela den här processen varit ett proffs på alla sätt och vis. Vi har haft bra samtal, han har tränat på och kommer med all säkerhet att göra en kanonsäsong var han än hamnar härnäst. Jacob Nilsson är en toppenkille som vi tycker om och som vi önskar all lycka framöver. Just hos oss blev det som sagt lite trångt.

Öppnar det här upp för Per Åslund?

– Jag svarar som alltid när den frågan kommer upp: Vi sköter det internt.

Men diskussioner förs?

– Vi sköter det internt.

Artikeltaggar

Färjestad BKFärjestad BK HerrIshockeyJacob Nilsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare