Insändare: Centerpartiet har ett stort ansvar

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten har efter 50 år gått ur Centerpartiet, men tycker ändå att det inte är för sent för partiet att ta ansvar. På bilden syns partiledaren Annie Lööf tala under stämman i Karlstad 2019.
Foto: Helena Karlsson
Jag har varit med i Centerpartiet i över 50 år. Nu har jag gått ur, delvis på grund av att Centerpartiet gått med Socialdemokraterna - som de gjort en gång tidigare. Efter den gången lovade de att inte gå med Socialdemokraterna igen, men vad hände?

Redan vid valet 2010 såg vi att SD var på framfart. Varför tog Centerpartiet inte upp invandring och diskuterade hur det ska vara med emigrationen? Jag tyckte att vi måste prata med SD, men det fick vi inte. Om nu alla politiska partier hade blivit inbjudna att diskutera hur emigrationen i landet ska vara är det inte säkert att SD hade fått så mycket att bestämma - men det skulle bli klart hur invandringen skulle vara i framtiden.

När det gäller ett mångkulturellt samhälle kan man väl inte säga att det har varit problemfritt här i landet med invandringen. Därför tycker jag att vänsterstyrda regeringarna har gjort sitt. Centerpartiet har ett stort ansvar för att det skall bli ordning och reda. Skolan och nykterheten är det viktigaste för samhället. När ni har insett det, då är partiet på rätt väg. Ni måste veta vad missbruk av alkohol och droger innebär?

Jag hoppas att någon tar tag i saker och ting och löser problem som uppstår på ett ansvarsfullt sätt. Låt politikens debatt blomstra där alla får vara med och säga vad de tycker. Då kan det växa fram något riktigt bra.

Det pratas alldeles för lite politik på möten och träffar, det är bara topparna på listorna som håller igång. Många gånger kan det komma förslag som är bra, men inte blir hörda, av de som ligger längre ner på vallistorna. Som revisor i kommunen har jag varit med rätt länge i lokalpolitiska Centerpartiet. Men att kunna göra något positivt genom Centerpartiet var inte lätt eftersom Socialdemokraterna var så starka i kommunen.

Jag har lämnat flera motioner till Centerpartiet på högre nivå om djurskyddet utan att få någon respons. Fortfarande får man läsa i tidningar om djurskandaler.

När det gäller ett val röstar många på egna partiet även om de inte är nöjda med politiken. Än är det inte försent för Centerpartiet. Stå upp som det gamla Bondepartiet gjorde. Lycka till i framtiden!

Lite sunt bondförnuft

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.