Hoppa till huvudinnehållet

Karlstadsförfattare skriver ny barnboksserie på stort förlag: ”Dubbel jackpot”

Publicerad:
Malin Edgren har nya böcker på gång, den här gången i samarbete med ett stort förlag. Hon har just fått kontrakt på två titlar i en tänkt barnboksserie.
Malin Edgren har nya böcker på gång, den här gången i samarbete med ett stort förlag. Hon har just fått kontrakt på två titlar i en tänkt barnboksserie. Foto: Helena Christerdotter

Efter fem egenutgivna böcker har Karlstadsförfattaren Malin Edgren skrivit kontrakt med ett stort förlag.

Nu ska hon skapa en helt ny bokserie.

– Det känns fantastiskt – dubbel jackpot! säger hon.

Det färska kontraktet gäller inte bara en, utan två böcker. Det är de två första delarna i en tänkt serie.

– Det är en kapitelboksserie för läsåldern 6 till 9 år, som kommer att lämpa sig bra för högläsning, som är något av min hjärtefråga, säger Malin Edgren.

Böckerna ska komma ut under 2023, en på våren och en på hösten. Förlaget är B Wahlströms, som är välkänt som utgivare av barn- och ungdomsböcker.

Humor och värme

Böckerna handlar om en nioåring som mist sin pappa och vars mamma gift om sig. Med i bilden finns också en excentrisk morfar, ett småsyskon och en bästa vän.

– Och det handlar om cykling och sommarlov och scoutläger, allt ur ett barns perspektiv och språk, med mycket humor och värme och lite spännande ska det vara också, lovar Malin Edgren.

Fem på eget förlag

Det här blir hennes debut på ett traditionellt förlag, men någon bokdebutant är hon inte.

Hon har redan gett ut fem böcker på egen hand, senast den uppmärksammade Hundra röster om corona, som kom i höstas.

– Det känns jättespännande att få vara med på utgivningsresan i rollen som författare enbart. Tidigare har jag ju fått utföra utgivningens alla moment själv. Nu finns det ett helt gäng med proffs i ryggen som är duktiga på att nosa upp fantastiska berättelser.

Större muskler

En stor skillnad tror hon blir möjligheten att marknadsföra böckerna.

– Ett stort förlag har andra muskler och helt andra möjligheter att nå genomslag på nationell nivå, säger hon.

Det nu aktuella kontraktet gäller två böcker, men går allt väl finns det uppslag för en längre serie:

– Jag har skrivit färdigt de första två och sedan har jag råmanus klart till en till. Sedan finns det idéer till flera, så det kan finnas fyra-fem böcker i det här, men det handlar ju också om hur det går med de första.

Till sist – var utspelar sig berättelsen?

– Jag har inte satt ut platsen, men jag tänker mig att det är här i krokarna, där vi är. När jag skrivit dem har jag tänkt mig dels här i vår stad, dels på landet här utanför.

Malin prisas för sin coronabokHögaktuellt boksläpp - i motvind

Artikeltaggar

BarnBarnböckerFörfattareKarlstadLitteraturMalin EdgrenVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.