Insändare: Bort med prideflaggan i kommunen

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: Pernilla Andersson
På Råtorpsskolan vajar prideflaggan dag som natt, året runt. Till och med på nationaldagen är denna så kallade flagga i topp.

Jag tror mig förstå att detta ska manifestera det allmänt vedertagna begrepp som tycks vara ett mantra i alla situationer där man vill lägga locket på en diskussion, nämligen alla människors lika värde. I det här fallet låter man alltså prideflaggan som egentligen är HBTQ-rörelsens signum och symboliserar alltså personer med avvikande sexuell läggning, vara skolans och kommunens symbol. Flaggan syns ju numera i olika sammanhang, inte minst i vänsterpolitiska.

Hur tänker då Karlstad kommun kring det här? Vi bor i Sverige som är ett av världens mest toleranta, demokratiska, jämställda och jämlika länder. Är det då inte svenska flaggan som är vår gemensamma symbol och som vi ska vara stolta över tillsammans? Är det inte den som ska synas på våra kommunala byggnader vid våra flaggdagar?

Justiteombudsmannen (JO) kritiserade i dagarna en skola i Växjö för att man ordnat en gemensam aktivitet där barnen skulle vifta med prideflaggor. JO uttryckte det så här: "Även om skolan ska representera och främja uppfattningar om alla människors lika värde, måste det ske med beaktande av elevernas rätt att ha andra uppfattningar och att inte behöva delta i meningsyttringar".

Råtorpsskolan, och även Karlstad kommun, borde ta detta i beaktande och sluta göra skolan till en symbol för identitetspolitiska ställningstaganden.

K-A

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.