Hoppa till huvudinnehållet

The Vikings gamla turnésläpkärra har renoverats

Publicerad:
The Vikings, föregångaren till Vikingarna, turnésläpkärra har renoverats. På bildens ses bandmedlemmarna Svante Waljestål, Gösta Johannesson och Tony Eriksson. I bakgrunden arrangören Jan Larsson som har sett till att kärran har renoverats. Nu visas den upp på Arvika fordonsmuseum.
The Vikings, föregångaren till Vikingarna, turnésläpkärra har renoverats. På bildens ses bandmedlemmarna Svante Waljestål, Gösta Johannesson och Tony Eriksson. I bakgrunden arrangören Jan Larsson som har sett till att kärran har renoverats. Nu visas den upp på Arvika fordonsmuseum.

En del av den svenska dansbandshistorien står nu utställd på Arvika fordonsmuseum.

Det är The Vikings turnésläpkärra, bandet som blev Vikingarna, som har räddats från skrotning av Jan Larsson.

– Kärran rullade landet runt efter vår Thunderbird, säger Svante Waljestål.

Han ingick tillsammans med Tony Eriksson, Gösta Johannesson, Sven Hallberg och Gunnar Olsson i The Vikings som bildades i Arvika 1960 som Ji-Coos & The Vikings. Man splittrades året därpå och The Vikings blev snabbt väldigt populärt.

– Vi hade vår första spelning i Hällefors 1961 och efter det var vi fullbokade i två år i rad. Det var ju dans överallt på den tiden utom på måndagar och tisdagar, berättar Svante Waljestål.

The Vikings turnerade runt i en Ford Thunderbird och efter den rullade en släpkärra där dansbandet hade sin utrustning. Efter många år på vägarna försvann den till slut, efter att den även tagits över och använts av Vikingarna.

Då det begav sig på 1960-talet hade The Vikinngs stora framgångar, bland annat med hitlåten Viking Boogie som hösten 1961 nådde en åttondeplats på Radio Luxemburgs topplista. Här ses Gösta Johannesson vid turnésläpkärran.
Då det begav sig på 1960-talet hade The Vikinngs stora framgångar, bland annat med hitlåten Viking Boogie som hösten 1961 nådde en åttondeplats på Radio Luxemburgs topplista. Här ses Gösta Johannesson vid turnésläpkärran. Foto: Christer Wik

Men arrangören Jan Larsson fick för ett antal år sedan ett tips om att kärran trots allt fanns kvar.

– Den hade stått på en loge på Glaskogen under lång tid och det fick jag veta och 2004 när Vikingarna hade avslutningskonsert i Parkhallen här i Arvika 2004 visade vi upp kärran, berättar Jan Larsson.

Elever renoverade

Då var den inte i bästa skick och åren gick och Jan fick till slut bestämma sig för att antingen skrota eller renovera den.

– Jag tyckte att det var väldigt sorgligt om den skulle kasseras och tog därför kontakt med industriprogrammet på Taserudsgymnasiet och frågade om inte de kunde rusta kärran som ett projektarbete, säger Jan Larsson.

The Vikings, Vikingarnas föregångares turnékärra, har renoverats av eleverna på industriprogrammet på Taserudsgymnasiet i Arvika och reklambyrån Keltox har klätt kärran med originallogtypen.
The Vikings, Vikingarnas föregångares turnékärra, har renoverats av eleverna på industriprogrammet på Taserudsgymnasiet i Arvika och reklambyrån Keltox har klätt kärran med originallogtypen. Foto: Christer Wik

Och så blev det. Alla rostiga delar har bytts ut och kärran har dessutom har renoverats även i övrigt till nyskick som den såg ut när Slertmans smide på Rosendal i Arvika byggde den för 60 år sedan.

– Jag har låtit reklambyrån Keltox här i stan klä kärran med originallogtypen som gjordes av Jarl Ågren som är kusin till Tony Eriksson. Den är snygg och stack verkligen ut och Guy Hedling har lackat släpkärran, berättar Jan Larsson som nu är glad att den inte hamnade på tippen.

Ger ut skiva

Samtidigt passar Janne Lykman på Triola på att ge ut en samlings-cd med The Vikings som bland annat innehåller hitlåten Viking Boogie som hösten 1961 nådde en åttondeplats på Radio Luxemburgs topplista.

Tony Eriksson, Svante Waljestål och Gösta Johannesson tycker det är väldigt roligt att deras gamla kärra har renoverats och minns flera dråpliga historier från turnerandet med den bakom deras Ford Thunderbird.
Tony Eriksson, Svante Waljestål och Gösta Johannesson tycker det är väldigt roligt att deras gamla kärra har renoverats och minns flera dråpliga historier från turnerandet med den bakom deras Ford Thunderbird. Foto: Christer Wik

Nu står kärran utställd på Arvika fordonsmuseum sedan den 6 juni som en del i ett antal nya fordon som visas upp. Svante Waljestål, Gösta Johannesson och Tony Eriksson var nyligen på plats och tittade på sitt gamla tvåhjuliga fordon.

– Det är väldigt roligt att se den så fin. Tänk så många gånger som den har rullat efter vår Ford Thunderbird. Där hade vi bland annat vår hammondorgel som tog mest plats och även vår högtalare, ett Leslie-kabinett, säger Svante Waljestål.

Arvikabandet The Vikings var föregångare till Vikingarna turnerade land och rike rund under några år på 1960-talet.
Arvikabandet The Vikings var föregångare till Vikingarna turnerade land och rike rund under några år på 1960-talet. Foto: Christer Wik

The Vikings hade alltså stora framgångar, var med i radio och TV och kompade stjärnor som Lill-Babs och Ann-Louise Hansson och det ledde till att resorna blev många och långa.

– Vi kunde vara i Stockholm en dag för att nästa dag vara bokade i Bäckalund eller Östersund. Det var vansinnigt hur det bokades och vi hann knappt fram med tanke på de dåliga vägarna, säger Svante Waljestål.

Stopp i kölden

Gösta Johannesson minns ett par av resorna.

– Ja, en gång fick vi bensinstopp mellan Orsa och Sveg och där är det mest skog. Det blev till att gå med bensindunken till en stuga. Eftersom det var 26 minusgrader blev det ordentligt kallt i bilen under tiden.

– En annan gång, mitt i Karlstad, gick draget till kärran av och vi såg den komma i full fart och passera bilen. Det var en syn! Som tur var gick det bra, säger Gösta Johannesson.

Stopp i kölden

I augusti 1964 gjorde The Vikings sin sista spelning. Det skedde i Skillingmarksparken.

– Sedan tog Jörgen Arnemar över släpkärran och den användes av honom och de andra efterföljarna i Vikingarna ända fram till 1975. Tony Eriksson var med i bandet till 2004, säger Jan Larsson.

En äkta epa-traktor, en Volvo från 1928, visas nu upp på Arvika fordonsmuseum med riktig ladugårdskänsla.
En äkta epa-traktor, en Volvo från 1928, visas nu upp på Arvika fordonsmuseum med riktig ladugårdskänsla. Foto: Christer Wik

Arvika fordonsmuseum visar även upp ett antal andra fordon som är nya för besökarna. Också för dem gick startskottet den 6 juni.

– Vi visar en äkta epa-traktor, en Volvo från 1928. Det är extra roligt att ha en sådan på plats som verkligen är ursprunget till de senare epa-traktorerna.

– I övrigt satsar vi på en ny utställning om gamla utryckningsfordon. Vi visar två ambulanser, två brandbilar och en polismotorcykel, berättar intendenten Kalle Evrell.

Arvika fordonsmuseums intendent Kalle Evrell visar upp en modell av en Futurline som var GM:s utställningsbuss.
Arvika fordonsmuseums intendent Kalle Evrell visar upp en modell av en Futurline som var GM:s utställningsbuss. Foto: Christer Wik

Besökarna kan även se en monter med information om en Futurliner, en utställningsbuss som General Motors byggde tolv exemplar av och som rullade runt om i USA under åren 1938-1956.

– Det är Niklas Jonsson från Mora som håller på och renoverar bussen som han har köpt i USA. Den är helt unik och flera Arvika-företag är involverade i upprustningen, säger Kalle Evrell.

Även Niklas Jonssons fars tjusiga tankbil, en grön Chevrolet från 1942, kan man beskåda på Arvika fordonsmuseum.

Den här vackra tankbilen, en Chevrolet från 1942, kan man studera på museet.
Den här vackra tankbilen, en Chevrolet från 1942, kan man studera på museet. Foto: Christer Wik

Artikeltaggar

ArvikaArvika fordonsmuseumMotorVikingarna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.