Hoppa till huvudinnehållet

Sätter upp nya informationsskyltar om Vänern

Publicerad:
Nya informationsskyltar som berättar om Vänern har satts upp i Inre hamn i Karlstad och sådana kommer placeras ut i alla kommuner runt sjön.
Nya informationsskyltar som berättar om Vänern har satts upp i Inre hamn i Karlstad och sådana kommer placeras ut i alla kommuner runt sjön. Foto: Christer Wik

Nu ska Vänern och alla sevärdheter runt Sveriges största sjö lyftas fram via nya skyltar. Två sådana har placerats vid båtbussbryggan i Inre hamn.

Det är Vänersamarbetet som tillsammans med kommunerna runt Vänern gör den här satsningen.

– På skyltarna berättar vi bland annat om sevärdheter och cykelvägar och det är sedan kommunerna som bestämmer var de ska placeras.

– Vi kommer under året även sätta upp utsiktsplatsskyltar som berättar om det man ser. I Karlstad ska en sådan sättas upp på Skutberget, säger Laila Gibson, verksamhetssamordnare för Vänersamarbetet.

Artikeltaggar

Inre hamnLaila GibsonTurismVänernVänersamarbetet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.