Insändare: På spaning efter den buss som flytt

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Karlstadsbuss borde göra något åt trafiktavlor som visar galet, tycker insändarskribenten.
Foto: Tommy Andersson
Jag skulle hjälpa min mor till stan i dag på eftermiddagen. Mamma bor på Rud, vid centrum, men eftersom bussarna inte går så ofta förbi Ruds centrum numera sedan Karlstads kommun i sin stora vishet flyttade stadsdelens transportcentrum till kyrkogården, så knatade vi dit med mamma sittande i sin rullstol.

När vi kom fram stod det på trafiktavlan vid busshållplatsen att bussen skulle komma om ett par minuter. Sedan stod det en minut och en minut senare... 18 minuter. Häpp, så var bussen alltså som borttrollad. "Inställd buss" tänkte jag, men arton minuter orkar inte mamma vänta så vi fick vända om i ogjort ärende. Vi kom kanske 50 meter bort från busshållplatsen när... bussen kom. Tji fick vi alltså där. Det här är inte första gången trafiktavlorna visar så galet och nu undrar jag om Karlstadsbuss kanske kunde tänka sig att göra nåt åt saken. En promenad i solen fick vi i dag, och det var ju trevligt, men ännu trevligare hade det varit att komma in till stan som planerat.

Godot

SVAR DIREKT: Vi har haft problem med våra realtidsskyltar

Att våra realtidsskyltar ska visa aktuell och korrekt information är naturligtvis en högt prioriterad fråga hos oss.

Tyvärr har vi haft problem med en funktion i vårt system som gör att prognoserna uppdateras sent.

Vår leverantör jobbar för fullt med detta och vi hoppas det kan vara åtgärdat i sommar.

Ett tips är att titta efter om det står ”ca” före avgångstiden. Det betyder att prognosen är osäker och att det kan komma sena uppdateringar.

Mathias Lindgren

Trafikchef tätort

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.