En smak av Toscana och Italien

Mat & dryck
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Sofia Ander
Toscana är inte bara olivlundar och cypresser, eller småbyar med kullerstenar. Det är en region med en lång vacker kustremsa också. Platsen heter Maremma, längs med det Tyrrenska havet. Här odlas också vin - så klart!

Fast inte så mycket sangiovese som i Chianti och inga bastflaskor förekommer. Här trivs istället Bordeauxdruvor som merlot, cabernet sauvignon och cabernet franc. Samtliga ingår i Cala Civetta, en nyhet i det fasta sortiment från och med 1 juni. Det smakar Toscana och Italien. Men också mycket av kusten, solen och vild natur.

Här möts vi av mörka plommon, viol, svarta vinbär, en gnutta kakao och söta kryddor och torkade örter. I sommar blir detta en perfekt grillkompis till örtmarinerade lammkotletter, souvlaki med grönsaker och även vegetariskt som halloumi med helgrillad portabello. När hösten kommer blir det en lika god vän till bolognese och söndagssteken med gelé och gräddsås.

Cala kallar på dig och grillen från över 360 butiker.

Cala Civetta 2018

Vinet: Cala Civetta 2018

Nr: 2014, fast sortiment

Druvor: 45% cabernet sauvignon, 45% merlot och 10% cabernet franc.

Pris: 119 kr

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.