Svanstedts talang imponerade: ”Oslipad men otrolig”

Publicerad:
Cash and Carry imponerade när hon vann på V86. Foto: Malin Albinsson

Anders Svanstedt har ett lovande sto i fyraåriga Cash and Carry.

Fyra vinster på fem starter har det blivit och hon imponerade i V86-5 på onsdagskvällen.

– Hon är fortfarande lite oslipad men helt otrolig, sa Svanstedt.

Med Axevalla som hemmabana med ett fyraårigt sto så är givetvis Stochampionatet i slutet av juli det stora målet och Anders Svanstedt har en häst som kan kvala in till den finalen.

Cash and Carry galopperade i en start på Färjestad i april men annars har det blivit idel vinster. Den här gången hade hon ett bakspår men redan på den första långsidan var hon framme utvändigt om ledaren.

Ett knappt varv senare tog Cash and Carry över ledningen och vann lätt.

– Jag hade gärna tagit det lite lugnare men ledaren tappade travet i utgången av den näst sista kurvan och då tänkte jag att jag får köra till lite. Nu var hon lite trött till slut för första gången i karriären och det var bra för jag tror att det kommer att ta henne framåt, sa Anders Svanstedt.

Två dubbelvinnare

I den första avdelningen var Maestro Crowe jättefavorit och när Johan Untersteiner körde till ledningen två varv från mål såg det lovande ut. Men redan in i den sista kurvan började det se jobbigt ut för favoriten och in på upploppet var Maestro Crowe slagen.

I det skedet kopplade Kondor Dream greppet, men den sista biten fick han ge sig mot Hurricane Silas som därmed vann Smålandsstayern för andra året i rad.

Ulf Ohlsson vann även den andra avdelningen. Här körde han storfavoriten Becker Grif som såg trög och oinspirerad ut under stora delar av loppet men kunde spurta till en knapp seger.

Även Oskar Kylin Blom tog en dubbel på V86. Nicois du Gull kom till ledningen in i den första kurvan och hade sedan uppvisning.

Med Morotai Degato tvingades Kylin Blom att släppa ledningen till i Amornero Roc i den näst sista kurvan. På upploppet kom luckan och Morotai Degato avgjorde lätt på tiden 10,7/1 640 meter.

– Jag är stolt och glad. Han var inte som bäst senast och nu testade vi kort distans. Jag trodde att han skulle kunna 11,5 men det blev 10,7, sa Kylin Blom.

Det var dramatik i den sjätte avdelningen. Nouba Mom gjorde ett kanonlopp men gick över i passgång kort före mål och därmed vann Brezza du Kras i stället.

Artikeltaggar

TravV86Vaggeryd

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare