Hoppa till huvudinnehållet

Misstänkte mördarens fejd med grannarna – gick till attack efter domstolsbeslut

Publicerad:
Den misstänkte mördaren beväpnade sig med kniv efter att han fick avslag på sitt överklagande.
Den misstänkte mördaren beväpnade sig med kniv efter att han fick avslag på sitt överklagande. Foto: Joachim Lagercrantz

Han anmälde den 68-åriga kvinnan för att trakassera honom.

Men domstolen ansåg inte att den 63-årige mannens uppgifter om störningar var befogade.

Minuter efter att han fick hovrättens avslag på sin överklagan misstänks mannen ha mördat den 68-åriga kvinnan.

Den 63-årige mannen som misstänks för mordet på en 68-årig kvinna i Väse har haft en mångårig konflikt med sina grannar.

Han har vid flera tillfällen anmält till bostadsbolaget att den 68-åriga kvinnan och ett tiotal andra grannarna stört och trakasserat honom – och krävt att bostadsbolaget åtgärdar situationen.

Mannen har enligt handlingar som NWT tagit del av hävdat att grannarna ”stirra ut honom när han rör sig utomhus på ett sätt som han uppfattar som hotfullt, skrika åt honom, komma fram och stå nära, stirra in i hans ögon, hosta, grimasera och avge glåpord” samt ”yla varglikt när han går förbi”.

Förhandling i maj

När hyresvärden inte agerade – med hänvisning till att inga andra grannar klagat samt att det varit svårt att förstå vad störningarna bestått i – valde den 63-årige mannen att driva frågan vidare till hyresnämnden.

Domstolen avslog i december 2019 mannens krav på att hans grannar skulle tilldelas en varning, men han överklagade beslutet till Svea hovrätt.

Målet togs upp för förhandling 20 maj i år, men hovrätten var av samma åsikt som hyresnämnden och avslog överklagandet.

Hovrätten skriver att det ”inte anses visat att det har förekommit störningar eller trakasserier av vare sig sådant slag eller sådan omfattning att det uppstått hinder eller men i XX nyttjanderätt.”.

Negativt beslut

Beslutet meddelades 63-åringen skriftligen i ett brev som han fick på tisdag förmiddag. Minuter senare attackerade han den 68-åriga kvinnan.

– Han förlorade den saken och fick svaret i går. När han såg det brevet gick han in och tog en kniv och ropade på XX. Han var arg och sa till XX ”Vad fan har du gjort?”, säger Benjamin Barzanji.

Han är en av de grannar som tillsammans med den 68-åriga kvinnan anklagades för trakasserier:

– Han klagade väldigt mycket särskilt på henne, stal hennes tvättlås och sånt. Vi har hållit på med det här länge. Det ska inte hända sådana här saker i Väse.

Inte förhörd

Den 63-årige mannen är anhållen misstänkt för mord. Det är i nuläget oklart hur han ställer sig till anklagelserna då inget förhör med mannen ännu kunnat hållas.

Han är även åtalad för misshandel efter ett annat vansinnesdåd som skedde i oktober förra året.

Misstänkte mördarens tidigare vansinnesdåd: ”Han var helt galen”Mahin sörjer sin vän: "Hon var så väldigt snäll mot mig”

Artikeltaggar

Brott & blåljusMordVäseVäsemordet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.