Insändare: Kommunens ovårdade ängar lockar mygg

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Karlstads kommun vill berika den biologiska mångfalden och anlägger ängar i stället för att klippa gräs på olika grönytor. Det ser ovårdat ut och lockar mygg, tycker insändarskribenten.

Många av våra grönområden runt om i kommunen har förvandlats till något som Karlstads kommun valt att kalla promenadängar. I dessa områden låter man gräs och maskrosor växa vilt, vilket ska berika mångfalden. Samtidigt har vi stora problem med mygg.

Jag läste artikeln om "Myggplågan som breder ut sig över Karlstad". Där beskriver Fredrik Nilson, chef för markavdelningen på Karlstads kommun, att översvämningsmyggen lägger sina ägg där det varit översvämmat och det räcker att det är en äng.

I Skåre har kommunen valt att anordna promenadängar längst med vattendragen som går genom samhället. Undrar hur man tänkt då. Då har man inte bara lyckats få området att se ovårdat ut, man har även fixat en barnkammare åt de surrande plågoandar vi får sällskap av under den korta tid på året det är behagligt att vistas ute.

Myggstiftet

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.