Insändare: Höjd förskoleavgift - väldigt märklig räknesnurra

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten tycker att förskoleavgiften inte ska påverkas av att man har sambo eller tjänstebil.
Foto: NTB
Karlstads kommun baserar förskoleavgiften enligt följande: Bruttoinkomst plus eventuell förmånsbil, som i realiteten är en kostnad på nettolönen för löntagaren som använder bilen huvudsakligen i tjänst. Är det inte en väldigt märklig räknesnurra?

I en annan tjänst hade man kanske valt att inte ha bil och då hade det inte påverkat avgiften. Kan nämnas att när det gäller ersättning från Försäkringskassan får EJ förmånsbil räknas som inkomst.

Vidare funderar man på hur det kommer sig att avgiften även baseras på "hushållets totala inkomster" oavsett om barnet har delad plats och en eventuell medboende ej är förälder eller har något som helst ekonomisk ansvar för barnet?

Med andra ord får man höjd förskoleavgift om man blir sambo hemma eller hos en partner eller kompis, oavsett gemensam ekonomi eller ej, samt om man i tjänsten behöver arbetsredskap i form av bil som ALLTID är en kostnad på sista raden...

Tjänsteförmånaren

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.