Insändare x 4: Fler reaktioner på ny bro över Klarälven

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
NWT:s insändarskribenter har olika tankar om Karlstads kommuns planer på att bygga en gång- och cykelbro över Klarälven mellan Råtorp och Färjestad.
Foto: Anders Hanson

Skattepengar direkt i älven

Det borgerliga styret slänger skattepengar i älven medan oppositionen jublar. Få efterfrågar ytterligare en bro/transportförbindelse mellan Råtorp och Färjestad.

Traditionellt brukar det vara de borgerliga som håller i "skatteslantarna", men nu är det oppositionen som "får till skänks" bra gratis valpropaganda.

Tänk om

***

Inte alls onödigt med ny bro

Vi som bor på högra sidan älven, Södra Järpetan och Färjestad ser fördelar med att kunna ta oss över älven till Råtorp mot Skåre.

Har du testat att cykla från Järpetan till bron vid Borgmästarholmen för att så småningom komma till Skåre? I2-området?

Vi rekommenderar dig att testa hur många broar och avstånd det finns i utkanten av Karlstad.

Cyklist år 2021

***

Rusta upp Skutberget för bropengarna

I NWT kan vi läsa att staten beviljat bidrag till brobygget och Erik Nilsson (KD) skriver att man sparar skattepengar genom bidraget. I min värld är bidraget från staten också skattepengar så det är ju vi skattebetalare som ändå får stå för notan.

Håller helt med Anders Tallgren (S) om att bron är onödig. Det är ju bara några hundra meter till Borgmästarbron så kommunens del av finansieringen (cirka 40 miljoner kronor?) kan nog användas på ett bättre sätt – bland annat till upprustningen av Skutberget.

Ulf-Göran

***

Vad blir nästa "idiotprojekt"?

När Muminprojektet blev nedlagt kommer nästa "idiotprojekt" från de styrande i Karlstad – brobygget över älven Råtorp-Färjestad, en mångmiljoninvestering. Till vilken nytta?

Har inte de styrande fått en tankeställare av Muminprojektet, vindparken i Vänern, stadshusaffären, flygplatsen..? Jag vill inte verka vara motvalls, men man börjar tröttna på bristande förmåga att lyssna på folket, som är era "uppdragsgivare". Vad kommer härnäst?

Lägg tid, energi och pengar på en gång- och cykelbro där det behövs mycket bättre, till exempel Skåre.

Ewa

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.