Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Kommunen tog bort soptunna – Tynäsudden nedskräpad

Publicerad:
Märkligt att nedskräpningen ökar markant på Tynäsudden när Hammarö kommun tagit bort soptunnan, tycker insändarskribenten.
Märkligt att nedskräpningen ökar markant på Tynäsudden när Hammarö kommun tagit bort soptunnan, tycker insändarskribenten. Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag brukar åka ut till Tynäsudden soliga dagar, ett trevligt ställe att sola och njuta av utsikten och båtlivet på sjön. Har nu märkt att nedskräpningen ökat markant.

Det ligger påsar med matrester i och annat skräp runt om på klipporna. Jag tycker det är konstigt. Kommunen har ju tagit bort soptunnan som var placerad där förut, och då är det ju märkligt att man väljer att lägga kvar skräpet på klipporna. Det kan väl knappast var det man hade förväntat sig när soptunnan togs bort?

Visst kan man förstå att soptunnan inte kan vara kvar då det är en kostnad för kommunen att tömma den. Det är ju självklart att när de boende längs hela Tynäsvägen betalar för sin sophämtning och sopbilen ändå kör ner till vändplatsen där den kommunala soptunnan stod förut, så kan ju inte den kommunala kassan belastas med kostnaden att tömma den samtidigt med de övriga soptunnorna, även om det bara gäller sommarmånaderna.

Måste återigen påtala min förvåning att nedskräpningen ökat på badplatsen nu när soptunnan är borttagen. Kanske någon vet bättre och kan förklara sammanhanget?

Lella

Artikeltaggar

HammaröHammarö kommunInsändareNedskräpning