Hoppa till huvudinnehållet

Distans terminen ut för klasser på sex Karlstadsskolor

Publicerad:
Sex grundskolor i Karlstad har klasser som får distansundervisning terminen ut.
Sex grundskolor i Karlstad har klasser som får distansundervisning terminen ut. Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

UPPDATERAD

Klasser på sex grundskolor i Karlstad får distansundervisning terminen ut.

Det beslutade barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott på tisdagsmorgonen.

Även skolavslutningen för de här klasserna blir digital.

Det är årskurs sju till nio på Rudsskolan, årskurs åtta och nio på Mariebergsskolan och Norrstrandsskolan, årskurs sex på Orrholmsskolan, årskurs fyra på Fredricelundsskolan och klass 6 B på Hultsbergsskolan som får distansundervisning terminen ut. Detta enligt information på Karlstads kommuns hemsida.

Det innebär att ungefär 35 av kommunens totalt 400 grundskoleklasser har distansundervisning resten av terminen.

Orsaken är att allt fler fall av covid-19 upptäcktes i slutet av förra veckan. På måndagen uppgav skoldirektör Maria Kjällström för NWT att det handlade om ungefär 50 bekräftade fall av sjukdomen.

Digital avslutning

För de elever som har distansundervisning blir även skolavslutningen på fredag digital.

– Genom en digital skolavslutning kan förhoppningsvis hela klasser vara med, även de elever som är i familjekarantän, är sjuka eller inväntar provsvar, säger Maria Kjällström i ett pressmeddelande från kommunen.

Däremot har högstadierektorerna fått i uppdrag att ta reda på om det går att ordna en coronaanpassad avslutning för eleverna i årskurs nio, som lämnar grundskolan.

Sedan tidigare är det beslutat att elever som har närundervisning samlas klassvis för skolavslutning. Anhöriga får inte delta.

Läs fler artiklar:

Stor kartläggning: Här är skolutbrotten i Karlstad – ”det bara small till”Distansundervisning på fler skolor i Karlstad – läget följs ”timme för timme”

Artikeltaggar

Barn- och ungdomsnämndenCoronavirusetFredricelundsskolanHultsbergsskolanKarlstadKarlstads kommunMaria KjällströmMariebergsskolanNorrstrandsskolanOrrholmsskolanRudsskolanSkola och utbildning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.