Två pallplatser och en krasch för Mikaela: ”Han kanske tappade förståndet”

Publicerad:
PWR Racing med Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Robert Dahlgren dominerade STCC-premiären. Foto: PWR Racing

Två pallplatser och ett brutet lopp blev Mikaela Åhlin-Kottulinskys resultat av STCC-premiären i Skåne.

– Vi hade en stark helg, bara tråkigt att avsluta den med en krasch, säger värmländskan.

Teamkamraten i PWR Racing, fjolårstvåan Robert Dahlgren, tog två segrar och en tredjeplats och leder mästerskapet med 17 poäng före delade tvåorna Oliver Söderström och Tobias Brink. Fyra är Mattias Andersson, ytterligare tre poäng bakom och femman Mikaela Åhlin-Kottulinsky har åtta poäng upp till totala pallen.

I första loppet i Ljungbyhed var 28-åringen från Hammarö tvåa efter Dahlgren och i det andra knep hon en tredjeplats bakom Dahlgren och Tobias Brink.

Mikaela körde till sig två pallplatser i Skåne.
Mikaela körde till sig två pallplatser i Skåne. Foto: PWR Racing

Den fina helgen fick dock ett snöpligt slut genom en spektakulär krasch med Andreas Ahlberg i tredje racet.

– Jag vet inte vad som hände, han (Ahlberg) kanske tappade förståndet i ett par sekunder. Han bara svängde in i mig. Men vi är ändå nöjda med två pallplatser, jättebra speed och vi plockade en hel del poäng, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky i ett pressmeddelande.

2018 blev hon första och hittills enda kvinna att vinna ett STCC-race (ett par till sedan dess) och åker fjärde säsongen för PWR Racing i en Cupra León.

Nu är hon på god väg att förbättra fjolårets sammanlagda niondeplats.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky kör även Extreme E den här säsongen. Hon tävlade i Senegal helgen innan. Nu väntar tre STCC-tävlingar, närmast i Skellefteå den 18–19 juni, innan det är dags för Extreme E igen.

Artikeltaggar

Mikaela Åhlin-KottulinskyMotorsportSTCC

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare